Kodlama Haftası(Avrupa Kod Haftası) Codeweek Etkinlikleri

Avrupa Kod Haftası yani Codeweek etkinlikleri ile ilgili yazımıza hoş geldiniz. Bu yazımız içerisinde codeweek etkinlikleri ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz :)

Codeweek Nedir?

Avrupa birliği Kod Haftası, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılarak insanlara aktaran oldukça eğlenceli bir etkinliktir. 04-20 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak olan codeweek etkinlikleri ile öğrencilerimiz üzerinde kodlama ile ilgili farkındalık oluşturabiliriz.

CodeWeek haftası ile öğrencilerimiz kodlamayı öğrenecek ve değişen dünyayı daha hızlı bir şekilde kavrayacaktır. Ayrıca kodlama ve algoritma mantığı sayesinde de yeni fikirler geliştirebilecek, analitik düşünce ve problem çözme becerileri de gelişecektir.

Kodlama Haftasına Nasıl Katılabilirim?

İlk olarak arkadaşlar şundan bahsetmek istiyorum. Herhangi bir şekilde bilgisayar laboratuvarı olmayan arkadaşlar da çok kolay bir şekilde kodlama haftası etkinlikleri yapabilir. Özellikle bilgisayarsız kodlama konularında hazırlanan içerikler işinize fazla fazla yarayacaktır. İlk olarak codeweek.eu/login adresine giderek kayıt olun arkadaşlar daha sonra ise etkinliğinizi sisteme ekleyin.  Eğer kodlama haftası ile ilgili daha detaylı bilgi isterseniz de codeweek.eu/guide adresini ziyaret ederseniz aklınızdaki bir çok soruya cevap bulabilirsiniz. Ayrıca daha önce hiç kodlama çalışması yapmayan arkadaşlar varsa bilisimciruh.com/cocuklar-ile-kodlamaya-nasil-baslanmali bağlantısında yer alan yazımı okurlarsa bilgi edinmiş olurlar.

Kodlama Haftasında Yapılacak Örnek Etkinlikler


Okul Öncesi İçin Etkinlikler
İlkokullar İçin Etkinlikler
  • Code.org sitesinde yer alan angry birds etkinliği tam da ilk okul öğrencilerinin seviyesinde. Etkinlik sonunda öğrenciler sertifika alacaklardır.
  • Kodla Büyü sitesi içerisinde ilkokullar için başlangıç seviyesinde bazı etkinlikler var tercih edebilirsiniz.
  • Mbot ile led yakma ve mbotu hareket  ettirme kodlama haftası için kesinlikle tercih edilebilir
  • Tuş Yarat ile yapılacak olan etkinlikler yine öğrenciler tarafından çok sevilecektir
  • Scratch ile öğrencileriniz ile çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz
Ortaokullar İçin Etkinlikler
  • Code.org sitesinde yer alan minecraft etkinlikleri daha çok ortaokul öğrencilerinin seviyesine uygundur.
  • Kodla Büyü sitesi içerisinde yer alan etkinlikler yapılabilir. İçerisinde oldukça güzel etkinlikler var tercih edebilirsiniz.

    Kodla Büyü, Kodlama Haftası Etkinlik Kodu: cw21-2Dy5j

    Kodla Büyü (kodlabuyu.com) Kodlama Haftası'na özel olarak 40 sahneden oluşan uzay temalı bir etkinlik modülü hazırladı. Öğretmenlerimizin istedikleri sayıda sınıfla katılabildiği etkinlik, öğrencileri kodlamayla tanıştırmak ve bilgilerini pekiştirmek için harika bir fırsat sunuyor.

    Öğretmenlerimiz, bu özel modül üzerinden öğrencilerine Kodlama Haftası Katılım Sertifikası da verebilir. Etkinlik modülü Kodlama Haftası boyunca 24 Ekim’e kadar Kodla Büyü platformunda olacak ve öğretmen panelinden ulaşılabilecek. Kodla Büyü Kodlama Haftası modülünden, Kodlama Haftası’nda etkinlik yapmak isteyen, Türkiye’nin tüm devlet okullarında görevli ortaokul ve lise öğretmenlerimiz yararlanabilir.

    NOT: İlgili modül 4 Ekim tarihinden itibaren kullanılabilecek

  • Mbot ile engelden kaçan robot, çizgi izleyen robot yapılabilir
  • Arduino led yakma, park sensörü yapımı, buzzer ile ses çalma gibi giriş etkinlikleri yapılabilir
  • Scratch ile öğrencileriniz ile çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz
Liseler İçin Etkinlikler
  • Kodla Büyü sitesi içerisinde yer alan ileri seviye etkinlikler yapılabilir.
  • Arduino ile akıllı ev sistemi, kuluçka sistemi, engelden kaçan robot, çizgi izleyen robot gibi öğrencilerin seviyelerine uygun projeler yapılabilir
  • Python ile giriş etkinlikleri yapılabilir.
  • HTML ile çeşitli web site tasarımları da yapılabilir.
Evet arkadaşlar kodlama haftası(codeweek) ile ilgili yapılabilecek etkinliklerden aklıma gelen bunlar. Bunlardan bir ya da bir kaçını uygulayarak güzel bir hafta geçirebilirsiniz. Sizin de farklı uyguladığınız etkinlikler varsa yorum formu ile yazarsanız çok sevinirim :) Daha detaylı bilgiler için codeweekturkiye.eba.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder