Tübitak 4006 Projelerim Onaylandı Ne Yapmam Lazım?

4006 Tübitak bilim fuarı kapsamında girdiğiniz projeler kabul olduktan sonra neler yapacağınızı bu yazımda sizlere anlatmak istiyorum.

İlk olarak projelerin onaylanma sürecinden biraz bahsetmek istiyorum. Projeleri siz TÜBİTAK'ın sitesinden sisteme giriyorsunuz ve yetkili akademisyene mail atıyorsunuz. İşte hocam ben projeleri sisteme girdim kontrol eder misiniz şeklinde. Yetkili kişi uygun bulduğu projeleri onaylarken uygun bulmadıkları reddediyor ya da revize istiyor olabilir. Eğer revize ederse, sistemden onayınızı kaldırıp düzenlemeleri yapıp tekrar onaylamanız gerekiyor. Eğer projeyi tamamen reddettiyse ise o projeyi tamamen silip yeni bir proje girmeniz gerekiyor.

4006 Projelerim Onaylandı Oleyyyyy :)


Projeler onaylandı ise artık yapacağınız bir şey yok. Tabii bu sene e-imza olayı çıktı bu konu hakkında iil ar-geden bilgi alabilirsiniz. Çünkü ilden ile farklılık gösteriyor. Projeler onaylandıktan sonra e imze ile size gönderilen sözleşmeyi imzalıyorsunuz ve 5000 TL kayıt olurken verdiğiniz İBAN numarasına geçiyor.

4006 Bilim Fuarı Kapsamında Kimler Egzersiz Açabiliyor ?


Belki de bana en çok sorulan sorulardan birisi de tübitak bilim fuarı kapsamında kimlerin egzersiz açıp açamayacağı. Egzersizi yürütücü ve danışman öğretmenler açabilir. Bazen yürütücü olup ama proje yapmadan egzersiz açılıp açılmayacağı da sorulan sorular arasında. Proje yapılmadan kesinlikle egzersiz açamazsanız. Eğer egzersiz açmak istiyorsanız mutlaka proje yapmanız gerekiyor. Alacağınız ek derste okuldaki tüm ders saatinin %5 ya da %6 sını geçemiyor. Oranını tam hatırlayamadım ama %5 ya da %6 ikisinden birisi kısaca.

En fazla 6 saate kadar egzersiz açabilirsiniz. İki ya da üç öğretmen rahatlıkla 6 saat egzersiz açabilirsiniz. Daha fazla sayıda danışman öğretmen olursa bu sayı 4 e düşebilir. bilisimciruh.com/tubitak-bilim-fuar-egzersiz-icin-evraklar adresinden egzersiz ile ilgili detaylara ve evraklara ulaşabilirsiniz.

Tübitak İçin Faturaları Nasıl Kestireceğim?


İlk defa fuar yapacak olan arkadaşların en fazla sorduğu sorulardan birisi de bu. Kesinlikle yazar kasa fişi kabul edilmemekte arkadaşlar. Fatura kestirmek zorundasınız ve faturada mutlaka yürütücü adı soyadı ve size verilen tübitakın kendi numarası olmalı. İşte Bilişimci Ruh ortaokulu 53495409504 nolu TÜBİTAK bilim fuarı şeklinde ad ve soy adınızın da yer aldığı bir fatura kestirmeniz gerekiyor.

bilisimciruh.com/4006-tubitak-bilim-fuari-ornek-fatura örnek fatura için ilgili adrese bakabilirsiniz :)

Peki İnternet Alışverişleri?


İnternet alışverişlerinde bir çok firma zaten otomatik fatura kesiyor. İnternet alışverişlerinde adres kısmına bu ibareyi ekleyebilirsiniz. Kısaca ad soyad kısmını doldurdunuz diyelim internet alışverişinde. Adres kısmına da adresinizi yazdınız en son kısmına Bilişimci Ruh ortaokulu 53495409504 nolu TÜBİTAK bilim fuarı bu ibareyi yazarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız sonuçta faturada tüm bilgiler yer almış oluyor.

Elimden geldiğince tübitak bilim fuarı ile ilgili bilgileri paylaşıyorum. Diğer yazıları okumak içinse bilim fuarı kategorisinde yer alan yazıları okuyabilirsiniz. Aklınıza takılanları yorum formu ile sorabilirsiniz. Son olarak bilisimciruh.com/tubitak-bilim-fuari-sonuc-raporu adresinde yer alan yazıyla sonuç raporunu nasıl yazacağınızı öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder