TÜBİTAK Bilim Fuarı Sonuç Raporu Nasıl Hazırlanır?

Tübitak bilim fuarı sonuç raporu yazmak için sistem TÜBİTAK tarafından açıldı arkadaşlar. Aslında rapor yazmak diye bir şey yok diyebilirim. Sisteme giriş yaptıktan sonra projelerimiz ile ilgili bilgileri tek tek dolduruyoruz. Tübitak proje raporu kısmı aslında bizim yaptığımız projelerin sonuçlarını yazdığımız kısımdır. Bu kısımda projelerin amaçları doğrultusunda yapılıp yapılmadığını yazıyoruz. Sonuç ekranına ulaşmak için TIKLA

Açılan ekrandan giriş yaptıktan sonra arkadaşlar karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekranda yer alan bilgileri sırasıyla doldurup ilerlemeniz gerekiyor.
tübitak bilim fuarı giriş ekranı
Bilim fuarı giriş ekranı
Yukarıda yer alan resimde gördüğünüz kısımların hepsinin yeşil tik olması gerekiyor arkadaşlar. İlk 3 kısım zaten oldukça basit. Fuar projeleri kısmına tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

bilim fuarı projeleri
Bilim fuarı projeleri
Yukarıda yer alan örnekte gördüğünüz gibi bunlar bizim bu yıl yaptığımız projelerimiz arkadaşlar. Yanda yer alam kalem simgesine tıklayarak ilgili alanları doldurmamız gerekiyor.

tübitak bilim fuarı sonuç raporu taslağı
Bilim fuarı sonuç raporu taslağı

Projede elde edilen sonuç kısmı bizim projemizin sonucunuz yazdığımız yer arkadaşlar. Daha sonra proje danışmanı ve öğrenci bilgilerinin olduğu kısmı doldurmamız gerekiyor. Bu kısımda ilgili kişilerin TC Kimlik numaralarını yazıp bul dememiz gerekiyor. Daha sonra aşağı kısımdan Projedeki görevi yazan kısımdan ilgili kutucuğu seçiyoruz.

Proje fotoğrafı yükle kısmından ise 1 adet proje ile ilgili fotoğraf yüklüyoruz. Bu kısıma mutlaka projede görevli öğrencilerinizi girin arkadaşlar. Ayrıca projeden elden edilen sonuç kısmında da sonucunuzu mutlaka net olarak belirtin.

Fuar sonuç genel bilgileri, fuar mali bilgileri, fuar öz değerlendirme formu, fuar fotoğrafı, fuar sonuç bilgileri onay kısımları ise aslında daha kolay. En zor kısımlar öğrenci bilgileri ve proje bilgilerinin girildiği yerlerdi. 

Bilim fuarı fatura bilgilerinin girişini yaparken, faturaların üzerinde yer alan numaraların sisteme girilmesi gerekiyor. Faturaların orjinallerini 5 yıl boyunca saklamanız gerekiyor. Ayrıca faturaların fotokopilerini de mutlaka okul idaresine bırakın. 

Diğer bölümlerin ekran görüntülerini de ekliyorum arkadaşlar. Kafanızın takıldığı yerleri hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

tübitak bilim fuarı sonuç bilgileri ekranı
Fuar sonuç bilgileri ekranı
Yukarıda yer alan kısma toplam katılımcı sayısını yazıyorsunuz. Bizde 70 öğrenci vardı. 30 kişi de misafir olarak geldi ben 100 yazdım. Bazı arkadaşlar fuara katılan tüm öğrenci, veli vb sayıları yazıyorlar. O şekilde de yaparsanız sorun olacağını sanmıyorum.

bilim fuarı fatura girişi
Tübitak bilim fuarı fatura girişi

Bilim fuarı fatura kısmını buradan halledeceğiz arkadaşlar. Faturaları girmek çok zor değil eğer zorlanırsanız yorum formu ile sorabilirsiniz. Ayrıca ödeneğin tamamı harcanmadıysa bunu mutlaka TÜBİTAK'a geri iade etmelisiniz.

öz değerlendirme fuarı
Bilim fuarı özdeğerlendirme formu
 Özdeğerlendirme formu çok net detaylıca yazmama gerek yok diye düşünüyorum :)


fotoğraf yükleme alanı
Bilim fuarı fotoğraf yükleme alanı
 Bilim fuarı ile ilgili fotoğrafları yüklüyorsunuz arkadaşlar.

sonuç ekranı
Sonuç ekranı
En son kısımda da fuar sonuç bilgilerini onayladığınız zaman işleminiz bitmiş oluyor. Umarım sonuç raporu yazarken sizlere rehber olacak bir yazı olmuştur. Hepinize kolaylıklar dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder