Compute İt Bilgisayarsız Kodlama Etkinliği

Kodlama eğitimi konusunda sizlere yardımcı olmaya son hız devam ediyorum arkadaşlar :) Daha önce yazdığım en iyi ücretsiz kodlama araçları yazımda yer alan bilisimciruh.com/2018/02/cocuklara-kodlama-ogretmek-icin web sitelerine de mutlaka göz atmanızda fayda var.

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi içerisinde kodlama etkinliklerine son hız devam ediyoruz. 5.sınıf öğrencilerimle code.org ve scratch öncesi compute it etkinliği içerisinde güzel etkinlikler yaptık. Hatta bunları çıktı alarak daha güzel hale getirdim ve öğrencilerim ile çözdük. İsterseniz 6.sınıf öğrencileriniz ile de bu etkinliği yapabilirsiniz.

Scratch ve code.org konuları öncesi kesinlikle bu etkinlikleri de yapmanızı öneririm.

Bilişim teknolojileri sınıfları olmayanlar online yapamayacağı için kağıt üzerinde de yapmaları için kendimce bir şeyler hazırladım arkadaşlar. Bilgisayarsız kodlama etkinliklerinden birisi de compute it sitesi içerisinde yer alan kodlama etkinlikleri. Ayrıca bunun dışında sayfanın altına yine işinize yarayacak başka etkinlikler de ekledim.

compute it bilgisayarsız kodlama
Compute it etkinliği


Compute it Etkinliği Nasıl Yapılır?

Compute İt sitesi içerisinde yer alan komutları klavye tuşları ile yerine getiriyorsunuz. İçerisinde kafanızı karıştırmak için çok fazla renk karışımı yapıyorlar. Şöyle ki siz kırmızı rengin üstüne gelecek diye beklerken doğru cevap mavi rengin üzerine gelebiliyor.

Compute it sitesi içerisinde yer alan etkinlikleri yapmak için bilişim sınıfı olmasına aslında gerek yok. Akıllı tahtalar ile siteyi açıp öğrencileriniz ile bölümleri sıra ile yapabilirsiniz.

Öğrencilerin gerçekten çok severek yaptıkları bir etkinlik olarak bir kaç yıldır kullanıyorum ve gerçekten çok ama çok memnunum. Aşağıda yer alan etkinlikte ben bir kaç bölümden ekran görüntüsü alarak hazırladım. Eğer siz tüm bölümleri öğrencileriniz ile kağıt üzerinde yapmak isterseniz biraz uğraşmanız gerekebilir.

Compute it cevapları ise en yakın zamanda sizlerle paylaşılacak. Özellikle bazı öğrencilerim etkinliğin tamamını bitirmek istiyor ama bazı bölümlerle takılıp kalıyor :) Bundan dolayı compute it kodlama oyununun cevap anahtarı da mutlaka eklenecektir :)

Ayrıca bilgisayarsız kodlama etkinliği de hazırladığım ve siz değerli zümrelerim ile de paylaşmak istedim. Aşağıda verilen bağlantılar ile bu kodlama etkinliklerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bilgisayarsız kodlama etkinliklerini ben çok tasvip etmesem de yapan arkadaşlar olabiliyor bir dönem ben de kullanmıştım ve sizlerle de paylaşmak istedim :)


BİLGİSAYARSIZ KODLAMA İÇİN ÇALIŞMA KAĞIDI
Etkinlik 1 - Etkinlik 2
    Yorum Yap

1 yorum: