Scratch Ders Notları ve Konu Anlatımı

Scratch Nedir 

Scratch; resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabileceğimiz ya da interaktif hikayeler anlatabileceğimiz ve paylaşabileceğimiz bir grafik programlama dilidir.

Çocuklara programlama ve kodlama öğretmek için en iyi yollardan birisi kesinlikle scratch programıdır. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 2.dönemi içerisinde scratch konusu aktif bir şekilde işlenmektedir.

Özellikle özel okulda ve devlet okullarında çalışan öğretmen arkadaşlarım tarafından hangi kaynakları kullandığıma dair çok soru alıyorum. Ben genelde scratch ile ilgili aşağıda verdiğim pdf leri tercih ediyorum. İşinize fazla fazla yarayacağını düşünüyorum.

Bilindiği scratch programı bilişim teknolojileri (bilgisayar bilimi) dersinde eğlenceli oyunlar yapabilirsiniz. Elimde olan 3 adet scratch ders notunu ekliyorum umarım işinize yarar :)



Bu konu anlatımı ve ders notlarını öğrencilerinize çalışma kağıdı olarak da verebilirsiniz. Dersten önce hazırlık yapmak için de kullanabilirsiniz.

Scratch Ders Notu 1


Scratch Ders Notu 2

Scratch Ders Notu 3

Yukarıda yer alan ders notlarından sonra bilisimciruh.com/2017/07/giris-seviyesinde-scratch-ornekleri adresinde yer alan giriş seviyesindeki scratch örneklerini yapabilirsiniz.
    Yorum Yap

1 yorum: