FP-BTR Öğretmene Sosyal Kulüp Verilir Mi? (Resmi Yazı)

Yıllardan beridir hep kafa karışıklığına yol açan durumlardan bir tanesidir. FP-BTR ya da eski adıyla formatör öğretmen kulüp görevi alır mı? alırsa da ek dersini alabilir mi diye. Aslında sorunun cevabı NET olarak evet.

FP-BTR KULÜP ALIR MI?

Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (3) bendinde ” Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışında uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir.” denildiğinden FP-Btr olarak görevlendirilen öğretmenlere Ders saatleri dışında Sosyal kulüp verilebilir. Ders saati dışında olduğu için BTR olmamız buna zaten engel değildir. Aşağıya eklediğim yazı içerisinde de net olarak kulüp alacağımız yazmaktadır.

Yukarıda yer alan madde açık bir şekilde FP-BTR olarak görevlendirilen öğretmenin sosyal kulüp alacağını anlatsa da 10.02.2020 tarihinde yayınlanan yazı içerisinde de sosyal kulüp alınabileceği net olarak ifade edilmektedir.

2.madde içerisinde fp-btr öğretmenine sosyal kulüp verileceği net olarak ifade edilmektedir.

Yukarıda yer alan açık maddelere rağmen hala btr öğretmenine ek ders ödemeyen iller ve ilçeler olduğu için bir öğretmen arkadaşımız bir dilekçe yazmış ve bu dilekçeyi de YEĞİTEK'e yazmış. YEĞİTEK btr öğretmenlerine kulüp ödeneceğine dair görüş yazısı göndermiştir. Görüş yazısını ve örnek dilekçeyi ekliyorum.

ÖRNEK DİLEKÇE


0 yorum:

Yorum Gönder