E-Okul Resimleri Toplu Küçültme Yapma Programı

E okul resimleri toplu şekilde yüklemek gerçekten bazen çok zor olabiliyor. Özellikle yeni atanan bilişimci arkadaşlar için ilk işlerden birisi de bu olacağı için onlar için faydalı olmak adına bu yazıyı yazmak istedim.

E-okul resimleri küçültme programı >> İNDİR

Yukarıda sizler için verdiğim programı ilk olarak indirin ve bilgisayarınıza kurun. Program oldukça küçük bir program arkadaşlar. Kısaca ne yapacağınızı ilk olarak anlatayım daha sonra resimli anlatıma geçeyim.

E okul resimlerini ilk olarak bir klasöre toplayın ve bu klasörü sürekle bırak yöntemi ile program içine atın. Resim boyutlarını 133*171 şeklinde ayarlayın ve dönüştürme işlemine başlayın. Daha sonra yine program içerisinde yer alan bmptojpg butonuna tıklayın ve orada yer alan küçük programı sizin klasörünüz için de oluşan yeni klasör içerisinde sürükle bırak yöntemi ile atın ve çalıştırın.

İlk olarak klasörümüzü oluşturduk ve içerisinde e okul için resimleri attık

Sınıflarımızı oluşturduk

Programımızın nasıl kullanılacağı da detaylı olarak anlatılmış

Resimleri sürükle bırak yöntemi ile ekliyoruz

Dönüştürme işlemi için onay veriyoruz

Yeni oluşan resimler e okul isimli klasöre geliyor.

bmttojpg.bat isimli butona tıklıyoruz




E okul resimleri nasıl küçültülür ve toplu bir şekilde yüklenir bunu anlatmaya çalıştım. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Sizin bildiğiniz farklı yöntemler varsa yorum formu ile yazarsanız çok sevinirim.

NOT: Program ilk kuruluşta bazen çalışmayabilir. Böyle bir durumda programı başlatmadan önce bilgisayarınızı yeniden başlatırsanız sorun düzelecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder