Bilişim Sınıf Olmayan Okullar İçin Hazırladığım Kodlama Çalışmam

Merhabalar arkadaşlar. Öğrencilerimize bilişim teknolojileri ve yazılım (bilgisayar bilimi) dersi kodlama konusu kapsamında kullanılmak üzere güzel bir çalışma hazırladım. Yani bence güzel :) Umarım sizler de beğenirsiniz.



Öğrencilerime algoritma ve kodlama anlatırken genelde code.org ile scratch programını kullanıyorum. Daha önce yazmış olduğum ÇOCUKLAR İLE KODLAMAYA NASIL BAŞLANMALI başlıklı yazımı buraya tıklayarak ilk olarak okumanızı tavsiye ederim.

Hepimizin bildiği gibi çocuklar oyun oynamayı çok sever. Öğrencilerime algoritma anlatırken yer döşemelerini kullanıyorum. İşte ilerle- geri- sola dön sağa dön gibi. Yukarıdaki yazımda daha ayrıntılı bahsettim. Daha sonra ise aşağıda indireceğiniz kodlama çalışmasını yapıyoruz. Öğrencilerim gerçekten çok eğlenerek yapıyorlar. Bulmaca çözüyoruz gibi oluyor. Ayrıca her öğrencinin elinde bir kağıt olduğu için öğrenciler ile ilgilenmesi daha güzel oluyor. Bu paylaştığım kodlama çalışmasının bir de ev ödevi tarzı var. 2 sayfalık. Onu da öğrencilerime veriyorum evde etkinlik olarak yapıyorlar. Renkli çıktı alma gibi şansınız varsa renkli olarak çıktı alıp kullanabilirsiniz.

Buraya kadarki işlemleri okulunda bilişim sınıfı olan da olmayan da kullanabilir. Bu çalışmalardan sonra ise akıllı tahta ile artık code.org da bir kaç uygulama ben yapıyorum daha sonra isteyen öğrencileri kaldırarak sırayla tüm bölümlerde kodlama yapıyoruz. Artık öğrencilerin biraz ilerlediğini gördüğüm zaman bilişim sınıfına alarak uygulamalarını kendilerinin yapmalarını sağlıyorum. Tüm bu işlemlerden sonra da artık scratch programına geçerek öğrencilerime kodlama öğretiyorum :)

Çalışma ile öğrenciler labirentin başında duran çocuğu doğru komutlar ile elmaya götürmeye çalışıyor. x4 komutu mesela 4 karakter ilerle demek aynı şekilde x3 komutu da 3 karakter ilerle demek. Diğer komutlar zaten açık bir şekilde belli. Bu çalışmayı daha da geliştirip içerisine şartlı olan komutları da yerleştirmeyi düşünüyorum.
Kodlama çalışmasını buradan indirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder