MAKS (Mersin Akıllı Kilit Sistemi) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Merhabalar arkadaşlar. Sizlere bu yazımda maks nedir, maks ne işe yarar, maks nasıl kullanılır ve akıllı tahtalara nasıl kurulur adım adım bunları anlatmak istiyorum. Maks programını 2 yıldır aktif olarak kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım arkadaşlar. Eğer akıllı tahtalar için kilit programı arıyorsanız MAKS kesinlikle çok iyi bir tercih olacaktır. 

Ayrıca bilisimciruh.com/2016/10/atak-program-icin-alternatifler burada yer alan yazım içerisinde de MAKS ve ATAK için diğer alternatiflere de bakabilirsiniz.

instagram.com/bilisimciruhcom adresi üzerinden maks ile ilgili çok soru geldiği için bu yazıyı yazmak istedim.

MAKS NEDİR?

Maks; Mersin Akıllı Kilit Sisteminin kısaltılmış halidir. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan Teffik AKÇA tarafından geliştirilmiştir.

MAKS kullanmamızın amacı akıllı tahtaların daha verimli bir şekilde öğretmen ve öğrenciler tarafından kullanılmasını sağlamaktır.

Uygulamada Etkileşimli tahta hiçbir zaman kapanmamaktadır. Sadece kontrollü olarak kullanılmaktadır. Program, kurulum aşamasında veya sonrasında istenilen uygulamaların kullanımına izin verilebilmekte ve izin verilen web sitelerine erişime olanak sağlamaktadır.

İlk alarak burada verdiğim bağlantı ile MAKS programını bilgisayarınıza indiriniz.

MAKS KURULUM ADIMLARI

1) Akıllı Tahtaya Kurulum

Maks programını bilgisayarınıza indirdikten sonra arkadaş kurulum exe ile programı akıllı tahtamızı kuralım. Akıllı tahtaya programı kurduktan sonra da tahtaları açmak için anahtar oluşturacağız. Lütfen bir tahtada deneme işlemi yaptıktan sonra diğer tahtalar da MAKS programını kuralım.



2) USB Bellekleri Anahtar Yapma

MAKS programını akıllı tahtaya kurduktan sonra ise arkadaşlar tahtayı açmak için bir anahtar yapmamız gerekiyor. 

Anahtar yapmak istediğimiz USB belleği biçimlendirme işlemi yaparsak daha sağlıklı olacaktır arkadaşlar. USB belleği bilgisayarımıza takalım ve MAKS anahtar oluştur exe programını açalım.



Aşağıda yer alan karşımıza gelecek. Programı kullanmak için şifre girilmesi gerekiyor. Şifreyi almak için instagram.com/bilisimciruhcom adresinden iletişime geçebilirsiniz. Şifreyi yazdıktan sonra giriş butonuna tıklanır.

Sol taraftan USB BELLEĞİ seçmeyi lütfen unutmayalım. Daha sonra öğretmenin adı soyadı bilgilerini dolduralım. Aşağıda yer alan kutularda herhangi bir işlem yapmanıza gerek  yok. Daha sonra Anahtar Oluştur butonu ile USB belleğimizi anahtar haline getirebiliriz.

3) Telefonları Anahtar Yapma

Maks programının belki de en sevdiğim özelliği. Akıllı telefonumuza (ANDROİD) bir apk indiriyoruz. APK yı Yukarıda verdiğim indirme bağlantısı içerisinde bulabilirsiniz. Daha sonra ise yapmamız gereken adımlar yukarıyla aynı diyebiliriz.



Yukarıda ekranda yine sürücü seçimi ve şifre giriş işlemini yapalım. Daha sonra telefona indirdiğimiz uygulamayı açalım ve TARA butonuna tıklayalım.

Yukarıda yer alan resimde görülen QR CODE OLUŞTUR butonuna tıklayalım. Açılan QR kodu telefonumuza okutalım. 

Tüm işlem bu kadar artık arkadaşlar. Telefonumuzda yer alan MAKS APK ile akıllı tahtayı açabiliriz. 

Akıllı tahtalar açılınca sol tarafta QR kod görünecek arkadaşlar. O qr kodu uygulamayı açın ve TARA butonuna tıklayarak okutun ve telefonunuzun ekranında yer alan sayıları akıllı tahtaya girin. 

Diyelim ki QR kodu okuttuk ve telefonun ekranında 123456 sayıları çıktı. Akıllı tahtada yer alan QR koda basarak tuş takımını açalım ve 123456 sayısını girelim. Tahta açılacaktır. Bu sayılar her zaman değişecektir arkadaşlar.



Tahtanın sağ tarafında izin verilen siteler yer alıyor. İsterseniz bu siteleri değiştirebilirsiniz. Ben çok fazla bu kısımlarla oynamadığım için bu kısımlara girmiyorum arkadaşlar.

Mersin Akıllı Kilit Sistemi Şifre Kırma

Maks şifresi nasıl kırılır şeklinde büyük ihtimalle öğrencilerden çok fazla mesajlar geliyor arkadaşlar. Bildiğiniz gibi daha önce ATAK programı vardı ve maalesef bu program kırıldı ve artık çok fazla kullanılmıyor diye biliyorum.

Peki maks nasıl kırılır diye ya da maks programı da atak gibi kırılır mı diye aklınıza sorular gelebilir. Maks programını 2 senedir aktif olarak kullanıyorum daha kırıldığını görmedim. Nette yaptığım araştırmalarda da herhangi bir bilgi bulamadım.

Eğer akıllı tahtalara bir kilit sistemi yapmak istiyorsanız maks programını gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ben elimden geldiğince sade bir anlatım yapmaya çalıştım daha detaylı bilgiler için https://mersin.meb.gov.tr/fatih/maks.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.
    Yorum Yap

10 yorum:

  1. IOS lar için kullanılabiliyor mu??

    YanıtlaSil
  2. pardus ta kullanılıyor mu

    YanıtlaSil
  3. hocam ben ınstagramkullanmıyorum şifre nedir

    YanıtlaSil
  4. hocam ben ınstagram kullanmıyorum şifre nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buradan yazacaksam neden instagramdan yazın deyim ki?

      Sil
  5. hocam her tahta için ayrı anahtar oluşturmaya gerek yok değil mi yani bir tahtaya yükledikten sonra tüm hocalarımıza anahtar oluşturuyoruz ve daha sonra aynı programı diğer tahtalara kuruyoruz hocalarımızın flashlarıyla diğer tahtalar da açılır mı

    YanıtlaSil
  6. başka bir tahtadan oluşturduğumuz diski başka tahtalarda kuullanabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  7. Hocam peki bunu hem telefon hem de flaşa uygun yapabiliyor muyuz? Yani android telefonu olmayanlar flaş ile açabilir mi?

    YanıtlaSil
  8. hocam ben yükledim yalnız qr kodu tıklayınca sanal klavye çıkmıyor

    YanıtlaSil