TÜBİTAK Bilim Fuarı Egzersiz Plan Örneği [Bilgisayar-Bilişim]

TÜBİTAK bilim fuarı için ders dışı egzersiz planı arayan arkadaşlar için 6 saatlik egzersiz plan örneği. Arkadaşlar bu planı bilim fuarı için kullanabilirsiniz. Proje hazırlama için de aynısını kullanabilirsiniz. Fuar için TÜBİTAK'a başvuru yapacaksınız eğer onaylanırsa sonra bu plan ile proje hazırlama egzersizi açabilirsiniz. Aşağıda yer alan plan bilişim teknolojileri alanına göre hazırlanmıştır. Ayrıca bilisimciruh.com/2016/12/tubitak-bilim-fuar-egzersiz-icin-evraklar adresinde yer alan plan ve evraklara da bakabilirsiniz. Bu evrakları diğer branşlar da kullanabilir. Tübitak bilim fuarı kapsamında 6 saate kadar egzersiz açabilirsiniz. Tübitak kapsamında açılan egzersiz 40 saatlik toplama dahil değildir. Kısaca diyelim ki 30 saat ders 10 saat kursunuz var toplam 40 saat ders yüküne artı olarak 6 saate kadar egzersiz alabilirsiniz. Egzersizler 40 saatlik sınıra dahil değildir.

Tübitak Bilim Fuarı Egzersizi Nasıl Açarım

Arkadaşlar benim yıllardır yaptığım tübitak bilim fuarlarında egzersiz açma şeklim şu şekilde olmuştur.

Tübitak'a başvuru yapılır. Daha sonra onay beklenir. Bu sürede ben öğrencilerim ile ufak ufak hazırlıklara başlarım aralık ya da ocak gibi onay gelir sonra onay geldiği hafta da egzersiz başlar ve bilim fuarının olacağı güne kadar yapılır.

Ama aşağıda yazdığım NOT kısmını bana bir arkadaşım gönderdi ve egzersizin aşağıda yer alan kurallara göre açılacağını söyledi neye dayanarak böyle söylüyorsun dediğimde de aşağıda yer alan iki adet görseli gönderdi. Her ne kadar o görsellerde yer alan yazılardan ben 4006 bilim fuarları ile ilgili bir şey çıkaramasam da böyle olduğunu söyledi :) Artık bilmiyorum nasıl egzersiz açacaksınız ama en son bir idareyle görüşün derim. Çünkü bazen illerden illere göre yorum farkından dolayı farklı işlemler olabiliyor :)

NOT: Egzersizi açmak için arkadaşlar çalışmalara başlamanız yeterlidir. Diyelim ki ekim ayında çalışmalara başladınız. Ekim ayında egzersiz açabilirsiniz. Kasım-Aralık ayı gibi başlayan 4006 bilim fuarı başvurularına başvurduktan sonra sonuçlar açıklanıncaya kadar çalışmalarınıza devam etmeniz gerekmektedir. Daha sonra diyelim ki sonuç olumlu oldu yani tübitak dan onay aldınız ve bilim fuarınız mayıs ayında. O zaman mayıs ayına kadar egzersiziniz devam eder sorun yok. Ama diyelim ki onay alamadınız ve tübitak tarafından projeleriniz reddedildi. O zaman hemen o hafta projelerinizi ve egzersizinizi sonlandırmanız gerekmektedir. 




Dosya

    Yorum Yap

2 yorum:

  1. Merhaba Hocam, Tubitak takvimi henüz yayınlanmadan bu şekilde ekim ayından başlatılacak bir egzersiz başvurusunda bulunduğumuzda milli eğitim müdürlükleri sorun çıkarmaz mı? Sizin bağlı olduğunuz kurumda buna izin veriyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam bu plan taslak şeklinde. Egzersiz almak için tübitak tarafından projenizin desteklenmesi gerekir bu da tahmini ocak-şubat ayını bulabiliyor ama bazı illerde onaylar ekimden itibaren verilebiliyor. Ben her zaman tübitak onayı aldıktan sonra egzersiz açtım o da zaten 3-4 ay gibi kısa bir süre oldu ekimden itibaren alanlar nasıl yapıyor ya da nasıl onay alıyorlar bir fikrim yok açıkçası

      Sil