Rokokey Nedir? Nasıl Kullanılır?

Merhabalar arkadaşlar. Sizlere bu yazımda rokokey nedir, nasıl kullanılır, rokokey ile nasıl proje yapılır bunlardan bahsetmek istiyorum. Umarım sizler için faydalı bir yazı olur.

Rokokey Nedir?

Rokokey, Rokodemi firması tarafından geliştirilmiş yerli ve milli bir karttır. 2020 yılında piyasaya sürülmüştür.

Rokokey, çevrenizde bulunan birçok nesneyi klavye veya mouse olarak kullanabilmenizi sağlayan bir cihazdır. Aldığı küçük sinyaller sayesinde iletken maddeler ile iletişim kurabilen Rokokey, eğlenceli projeler yapmanıza olanak sağlar.


Rokokey Nasıl Kullanılır?

Rokokey'in kullanımı oldukça basittir. İlk olarak kartı bilgisayarımıza bağlarız. Daha sonra scratch projesi ile atadığımız tuşlara göre gerekli olan bağlantıları yaparız.

Örnek vermek gerekirse scratch programında öğrencilerinize renkleri öğreten bir uygulama yaptınız. Klavyeden K tuşuna basınca Kırmızı topu vuruyoruz, Y tuşuna basınca yeşil tuşu vuruyoruz, S tuşuna basınca ise S sarı renkteki topları vurduğumuzu düşünün.

Burada klavyedeki K,Y,S tuşları için Rokokey üzerindeki istediğiniz bağlantıları kullanabilirsiniz. Rokokey üzerinde istediğiniz bağlantı kısmını klavyedeki K,Y, S tuşları olarak atayabilirsiniz.

Rokokey üzerinde bir çok tuş ataması yapabilirsiniz. bunlar yön tuşları, W, A, S, D, F, G, Boşluk, Shift, Enter gibi tuşlara atama yapabilirsiniz. bu özellik gerçekten çok ama çok güzel arkadaşlar. Bir sürü tuş seçeneği var.

Yine Rokokey üzerinde yer alan bağlantı kısımları ile beraber mouse sol tuşu ve sağ tuş ataması da yapabilirsiniz.

Rokokey Bilgisayara Nasıl Bağlanır

Rokokey bağlantısı oldukça kolaydır. Aşağıda yer alan resimleri takip ederek kolay bir şekilde rokokey kurulumu yapabilirsiniz.





Rokokey İle Yapılan Örnek Projeler 

 Rokokey kartı ile yapılan bazı örnek uygulamaları ekliyorum arkadaşlar.



 


Rokokey ile söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Anlamadığınız ya da sormak istediğiniz şeyler varsa hiç çekinmeden yorum formu ya da instagram.com/bilisimciruhcom sayfasını kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder