EBA'da Ders Akışı Nasıl Oluşturulur

Arkadaşlar EBA'ya isterseniz kendi materyallerinizi, interaktif konu anlatımları ve etkinliklerinizi, öğrenme adımlarınızı, sorularınızı, sınavlarınızı yükleyebiliyorsunuz. Bunları uygularken de bir ders akışı oluşturmanız  gerekiyor. Ben de sizlere bu yazımda eba da ders akışı nasıl oluşturulur bunu anlatmaya çalışacağım.

Eba ders akışı oluşturma

1) İlk olarak EBA ya giriş yapalım. Giriş yapmak için tıklayınız.

2) Giriş yaptıktan sonra EBA ders kısmına tıklayın ve sol menüde yer alan İÇERİK ÜRETİMİ kısmına  giriniz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekran üzerinde;


  • İçerikler
  • Ders Akışları
  • Öğrenme Adımları
  • VFabrika
gibi butonları göreceksiniz.




3) Yukarıda yer alan menüler içerisindeki menülere tek tek bakalım ve ders akışı oluşturalım.

A) İÇERİKLER

Burada yer alan menü ile kendi oluşturduğunuz içerikleri eba sistemi üzerine ekleyebilirsiniz. Diyelim ki word formatında bir çalışma kağıdı hazırladınız bunu içerikler menüsü içerinden sisteme ekleyebilirsiniz. Yine Eba içerikleri menüsü içerisinde EBA tarafından hazırlanan içerikleri görebilirsiniz.


B) ÖĞRENME ADIMLARI

Eba öğrenme adımları menüsü içerisinde ise öğrenme adımlarını tek tek hazırlayabilirsiniz. Konu anlatımı yapıp hemen arkasına test çözdürebilirsiniz. Oldukça güzel bir kategori olan öğrenme adımları kısmında eğer adımları iyi bir şekilde oluşturabilirsiniz çok kolay bir şekilde ders işleyebilirsiniz.

C) DERS AKIŞLARI

Çeşitli materyalleri ekledikten(bunlar içerikler kısmında word dosyaları olabilir ya da öğrenme adımı olabilir) sonra ders akışları kısmıyla içeriklerinizi belirli bir akış çizgisi içerisinde kullanabilirsiniz. 

Ders akışı oluştur dediğimde soru ya da bir öğrenme adımı seçmem gerektiği şeklinde iki seçenek karşımıza çıkıyor. İsterseniz öğrenme adımı ile konu anlatımı yapabilirsiniz isterseniz soru seçeneği ile öğrencilerinize soru hazırlayabilirsiniz.


eba ders akışı oluşturma

5) Ben kendim bir adet soru oluşturdum sizlere örnek olması açısından sizler isterseniz daha fazla soru ya da öğrenme adımı oluşturarak öğrencileriniz ile paylaşabilirsiniz.


Evet arkadaşlar eba ders akışı nasıl oluşturulur anlatmaya çalıştım. Aslında ders akışı oluşturmak olsun öğrenme adımı ve içerik eklemek olsun çok zor değil sadece biraz EBA içerisinde dolaşmanız gerekiyor o kadar :)

EBA Akademik Destek Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığının dijital eğitim platformu EBA'da, 11. ve 12. sınıflar için EBA Akademik Destek programı geliştirildi. Bu program; yeni nesil sorularla onlarca kaynak kitap barındıran, öğrencinin ihtiyacına yönelik akıllı yönlendirme yapan bir sistemdir.

Eba akademik destek sayfası içerisinden de yine bir çok içeriği görüntüleyebilir ve isterseniz test soruları hazırlayabilirsiniz. akademikdestek.eba.gov.tr adresinden ilgili sayfaya gidebilirsiniz.

Detaylı konu anlatım videoları, örnek sorular, çözüm videoları, testler ile önceki yıllara ait üniversiteye giriş sınav soruları ve çözümlerinin her birini EBA Akademik Destek'te bulabilmek mümkün.

Eba akademik destek sayfası içerisinde yer alan testleri öğrencileri gönderebilir ve uzaktan eğitim ile öğrencileriniz ile çalışmalar yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder