4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sıkça Sorulan Sorular

Merhaba arkadaşlar. Malum 4006 Tübitak bilim fuarı sergi günleri yaklaştıkça, fuar ile ilgili çok çeşitli sorular da gelmeye devam ediyor. Sizlere mail kutuma ve Bilişimci Ruh facebook sayfası üzerinden en çok gelen sorular üzerinden bir rehber hazırlamaya çalıştım umarım bu rehberi beğenerek okursunuz.  Ayrıca aşağıda bağlantısını verdiğim 2 yazı sizlere rehberlik etmesi açısından çok faydalı olacaktır. Mutlaka o yazıları da ayrı olarak okuyun.Şimdi gelin hep birlikte soru cevap şeklinde bakalım :)

Tübitak Bilim Fuarı Bilinmesi Gerekenler


Tübitak Bilim Fuarı İçin Tavsiyeler


  • SORU 1 > Fatura keserken yürütücü ismi olmak zorunda mı?
Faturalar kesilirken mutlaka yürütücü adına kesilmelidir. Mesela İsim Soyisim B45W54 nolu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı abcd Ortaokulu şeklinde bir fatura kestirebilirsiniz. Örnek fatular için bilisimciruh.com/2018/01/4006-tubitak-bilim-fuari-ornek-fatura adresini inceleyebilirsiniz.

  • SORU 2 > Tübitak bilim fuarı için internet üzerinden alışveriş yapılır mı?
Evet arkadaşlar tübitak bilim fuarı için internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. İnternet alışverişlerinde yürütücü TC kimlik no olması yeterli olur. Ayrıca B45W54 nolu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı abcd Ortaokulu şeklindeki ibareyi adres kısmına ekleseniz de olur. Ayrıca bazı firmalar da e-fatura düzenliyor. Onda da herhangi bir problem olmaz. Sonuçta her şey yazıyor arkadaşlar. Fatura kısmında ad soyad zaten yer alıyor adres kısmına da fuar bilgilerini yazdığınız zaman 0 sıkıntı :)

  • SORU 3 > Tübitak bilim fuar günü misafiler için ikramlık alabilir miyim?
Faturasını kestirdiğiniz sürece fuar günü gelen misafirler için ikramlık pasta ve içecek de alabilirsiniz arkadaşlar. Sonuçta hem öğrenciler hem misafirler için güzel bir gün oluyor bu şekilde ufak bir harcama da yapabilirsiniz.

  • SORU 4 > Tübitak bilim fuarı için egzersiz açabilir miyim?
Evet arkadaşlar açabilirsiniz. 6 saatten fazla olmamak şartıyla egzersiz açabilirsiniz. Detaylar için
bilisimciruh.com/2016/12/tubitak-bilim-fuar-egzersiz-icin-evraklar adresinde yer alan yazımı inceleyebilirsiniz.

  • SORU 5 > Bir projede en fazla kaç öğrenci görevli olabilir?
Belirlediğiniz bir proje için en az 3 en fazla 8 öğrenci görevlendirebilirsiniz.

  • SORU 6 > Bir projede en fazla kaç danışman öğretmen görevli olabilir?
Belirlediğiniz bir proje için yürütücü hariç en az 2 en fazla 3 danışman öğretmen görevli olabilir.

  • SORU 7 > 4006 Bilim Fuarı yapmak zorunlu mu?
Tübitak 4006 bilim fuarında yürütücü olmak zorunlu değil arkadaşlar. Gönüllü olarak bu işi yapabilirsiniz. Özellikle bazı okullarda müdürlerin öğretmenleri zorladığı ile ilgili çok mesajlar alıyorum. Bundan dolayı bu maddeyi de eklemek istedim.
    Yorum Yap

1 yorum:

  1. Hocam bir şey soracağım. tam malzemelern çoğunu buldum, siparişi onaylamadan sözleşmeyi bir daha okuyayım dedim şöyle bir madde çıktı karşıma. "Bilim Kurulu Üyeleri ile TÜBİTAK proje destekleme programlarının yürütülmesinde görev alan kişiler TÜBİTAK destek programlarından yararlanamaz ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde görev alamazlar." şimdi ben okulda aynı zamanda bilim kurulundayım. bu maddeyi okuyınca 5000 tl ye dokunmaya korktum.

    YanıtlaSil