Öğretmenler İçin Faydalı Web Siteleri

Merhabalar sevgili arkadaşlar. Sizlere bu yazımda öğretmenler için faydalı olduğunu düşündüğüm web siteleri ile ilgili bilgiler vereceğim.

Öğretmenler için faydalı web siteleri
Özellikle e-twinning gibi projelerde olsun okullarda yaptığınız diğer projeler de olsun bu web siteleri işinize çok yarayacaktır.

Daha önce en çok kullanılan web 2.0 araçları isimli yazımda sizlere en fazla kullanılan web 2.0 araçlarından bahsetmiştim ve o yazıyı çok severek okumuştunuz. Şimdi de yine işinize çok yaracağını düşündüğüm web sitelerinden bahsetmek istiyorum :) Hazırsanız başlayalım...

Öğretmenler için Faydalı Web Siteleri


1) Small Pdf

Small pdf adresi içerisinde çok kolay bir şekilde dosyalarınızı dönüştürme işlemleri yapabilirsiniz. Örneğin word dosyalarınızı pdf ye ya da tam tersi pdf dosyalarınızı word programına dönüştürebilirsiniz. Yine site içerisinde bir çok farklı özelliklerde bulunmakta. bilisimciruh.com/2016/03/pdf-dosyalarinizi-worde-kolayca-cevirin adresi içerisinde small pdf ile ilgili daha detaylı bilgileri de bulabilirsiniz.

2) Kodla Büyü

Kodla Büyü kodlama platformu ile öğrencileriniz ile ücretsiz bir şekilde kodlama yapabilirsiniz. Kodla büyü nedir isimli yazım içerisinde Kodla Büyü ile ilgili detayları da bulabilirsiniz. Eğer öğrencileriniz ile kodlama yapmak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim :)

3) Remove.bg

Arka planın kaldırmak istediğiniz resimler Remove bg isimli site ile kolayca kaldırabilirsiniz. Özellikle e twinning projesi yapmak isteyen öğretmen arkadaşlarım kesinlikle bu web sitesini bir yerlere kaydetmelidir.

4) Canva

Oldukça güzel bir web sitesi daha :) Photoshop konusunda bilginiz yok ya da photoshop ile uğraşmak için zamanınız yoksa Canva tam da size göre bir program :) Afiş tasarımı, facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya sitelerine görseller hazırlayabilirsiniz.

Benim özellikle instagram kullanırken çok sık tercih ettiğim uygulamalardan bir tanesidir. Ayrıca okullarda afiş, davetiye, öğrenci kimlik kartı gibi tasarımları da canva ile yapabilirsiniz.

5) Tempail

Geçici mail adresi oluşturmak isteyenlerin tercih ettiği bir web sitesidir. Bu adrese gelen tüm mailler anında gelen kutunuza düşer. Tempail, kullanım olarak gmail ve hotmail'den farkı yoktur, bununla birlikte kişisel verilerinizi paylaşmadan (üye olmadan) istediğiniz kadar geçici mail hesabı oluşturur.

Özellikle forum sitelerine üye olurken kullanılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca tek gmail hesabı ile de birden çok mail adresini de kullanabilirsiniz. Bununla ilgili detaylara da bilisimciruh.com/2015/01/tek-gmail-hesabiyla-sinirsiz-e-posta adresine bakabilirsiniz :)

6) İconfinder

İcon dediğimiz küçük resimleri bulabileceğiniz oldukça güzel bir web sitesi diyebilirim. İcon lazım olduğu zaman tercih edebilirsiniz.

İconfinder web sitesinin aylık 2 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Şu an için aklıma gelen web siteleri bunlar arkadaşlar. Daha fazla web sitesini de yine bu yazının altına zaman buldukça ekleyeceğim.

Sizin de çok sevdiğiniz ve sürekli kullandığınız web siteleri varsa yorum formu ile yazarsanız çok sevinirim :)

7) Educandy


Educandy sitesi ile derslerinizde kullanmak üzere çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Özellikle kelime bulmaca, adam asmaca, test, eşleştirme gibi etkinlikler için gerçekten harika bir site diyebilirim. Ben derste kullandığım etkinlikler bu siteyi çok tercih ediyorum.

8) LearningApps


Yine derslerimizde kullanmak için harika etkinlikler hazırlayabileceğimiz web sitelerinden birisi arkadaşlar.

Özellikle at yarışı oyunu, kim milyoner olmak ister oyunu gibi etkinlikler benim derste yaptığım ve öğrencilerim tarafından en sevilen ve en çok tercih edilen etkinliklerimden.

9) H5p.Org


Yine bu site içerisinde de derslerinizde kullanmak üzere harika etkinlikler hazırlayabilirsiniz. Yalnız 1 aylık deneme sürümünden sonra ücretli bir hal alıyor.

Açıkça söylemek gerekirse site içerisinde yer alan etkinlikler süper olmasına rağmen bana birazcık pahalı geldi.

1 aylık deneme süresince daha önceden hazırladım tüm 5.sınıf bilişim testleri ve 6.sınıf bilişim testlerini bu site ile hazırladım ve öğrencilerim ile çözüyorum. Ara yüzü harika :)

10) WordWall


En iyisini en sona sakladım diyebilirim. Derslerde en çok tercih ettiğim uygulama diyebilirim. 5 içerikten sonra ücretli olsa da bu ücreti vermeye değer diye düşünüyorum.

WordWall ile hazırladığım bir çok etkinliği hem pdf olarak hem de akıllı tahtalarda aktif olarak kullanıyorum.

Öğrenciler özellikle çarkıfelek etkinliği ve kutu açma oyununu çok ama çok seviyorlar. Akıllı tahtadan bu şekilde ders işlemesi gerçekten çok ama çok keyifli diyebilirim.

11) PosterMyWall

Birbirinden güzel posterler hazırlamak için kullanabileceğiniz harika bir web sitesi diyebilirim. Ders materyalleri hazırlarken kullanabilirsiniz kesinlikle tavsiye ediyorum :)

Evet arkadaşlar öğretmen arkadaşlarım için gördüğüm bildiğim en faydalı web sitelerini yazmaya çalıştım. Bu uygulamalar dışında yine bilisimciruh.com/2018/08/en-cok-kullanilan-web-20-araclar-nelerdir bu adres içerisinde de en çok tercih edilen web 2.0 uygulamaları var. Bu uygulamalar sayesinde derslerinizi etkili bir şekilde işleyebilirsiniz.

12) Baamboozle

Baamboozle sitesi içerisinde yer alan bir çok uygulama ile yeni ve akıllı tahtalarda oynanabilir oyunlar yapabilirsiniz. Özellikle ilk dönem konuları ile ilgili test soruları harika olacaktır. Ayrıca bilisimciruh.com/p/5-sinif-bilisim-konu-anlatimlari sayfası içerisinde 5.sınıf bilişim teknolojileri konu anlatımlarını da bulabilrisiniz.

Bu listede olmayan ve sizlerin bildiği diğer içerikleri benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
    Yorum Yap

3 yorum: