EBA Öğrenci Şifresi Nasıl Alınır?

Gerek öğrenciler gerekse öğretmenler tarafından sıklıkla tercih edilen platformlardan olan EBA'ya giriş yapmak çok kolay arkadaşlar. Aşağıda yer alan yazımızda sizler için EBA'ya giriş yapmak için öğrenci şifresi nasıl oluşturulur anlatmaya çalıştım. Çok basit bir şekilde şifre oluşturarak EBA platformunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca bu yazı içerisinde;
  • Veli tek kullanımlık şifre nasıl alınır
  • eba şifremi unuttum ne yapacam
  • eba uzaktan eğitim ve eba tv frekansları
  • eba tv ders programları
  • eba ücretsiz internet paketleri
  • eba canlı yayın oluşturma
gibi bir çok bilgiyi ayrıntılı ve videolu bir şekilde bulabilirsiniz.


EBA'ya Öğrenci Şifresi Almak 2020 2021

İlk olarak e-okul yardımıyla tek kullanımlık şifre alabilirsiniz. www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız ve sağ yukarıda yer alan öğrenci butonuna tıklayınız.Karşınıza gelen EBA Hesabı Oluştur(E Okul) butonuna tıklayınız.



Karşınıza gelen ekranda güvenlik kodu, tc kimlik nosu, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı seri no ya da cilt nosunu yazarak giriş yapınız. Bundan sonra sizden kullanmak üzere şifre belirlenmeniz istenecek. İsterseniz mail adresi ya da telefon nosunu da yazarak şifre unutma gibi durumlarda kolay bir şekilde şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Eba şifremi unuttum ne yapmalıyım hocam diye soran arkadaşlar aslında yapmanız gereken şey çok basit :) Şifrenizi unuttuğunuz zaman yenileme yapmak için şifremi unuttum butonuna tıklayınız ve karşınıza gelen formu doğru bir şekilde doldurunuz. Kayıt yaparken yazdığınız telefon numarası ya da e posta adresinize gelecek olan onay mesajı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

eba şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Umarım eba'ya öğrenci şifresi nasıl alınır sorunuza cevap bulmanız konusunda yardımcı olmuşumdur. Ayrıca bir de velilerde EBA'ya aktif bir şekilde girebilirler.

Veli Aracılığıyla EBA İçin Nasıl Şifre Oluşturulur 2020 2021


www.eba.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan veli butonuna tıklanır. Ekranda açılan e-devlet kapısı aracılığıyla e-devlet şifresi ile eba'ya giriş yapılabilir. Ve tek kullanımlık bir şifre oluşturulabilir. Bu şekilde veliler öğrencilere şifre verebilir. Burada dikkat edilmesi gereken durum e-okul sisteminde öğrencinin velisi kim ise e devlet hesabıyla onun giriş yapması gerekmektedir.

Kısaca e okul üzerinde veli olarak anne görünüyorsa şifreyi anne, e okul üzerinde veli babaysa şifreyi baba verebilir. Genellikle veli tarafından şifre verme işlemi yapılırken bu işleme maalesef dikkat edilmiyor.



Ya da öğretmeniniz EBA'ya giriş yaparak sizlere tek kullanımlık şifre de verebilirler. Daha sonra bu tek kullanımlık şifren ile EBA'ya giriş yapabilirsin. Daha sonra şifreni değiştirmen için gerekli olan ekran karşına çıkar ve bu şekilde tek kullanımlık şifreni değiştirebilirsin.

Kısaca EBA'ya giriş yapmak için kendiniz E-okul bilgileri ile giriş yapıp daha sonra kendi şifrenizi oluşturabilir ya da veli ve öğretmenlerinizden geçici tek kullanımlık şifre aldıktan sonra EBA platformuna girip kendi şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Öğretmen Nasıl EBA Şifresi Verir 2020 2021

Eba şifresi nasıl verilir diye özellikle öğretmen arkadaşlardan da çok fazla soru geliyor. Öğretmen hesabınızla yani MEBBİS şifreniz ile ya da E devlet hesabınız ile EBA ya giriş yapınız daha sonra üst köşede yer alan menüden öğrenci şifre verme bölümüne tıklayınız.

Eba öğretmenin şifre vermesi

Daha sonra sizlerden öğrencinizin TC Kimlik nosunu girmenizi isteyecek.  Öğrencinizin TC kimlik nosunu giriniz ve şifresini veriniz. Öğrenciniz şifreyi aldıktan sonra 5 gün içerisinde EBA ya giriş yapıp şifresini değiştirmek zorunda.

EBA Uzaktan Eğitim 2020 2021

Eba içerisinde uzaktan eğitim alınacağının açıklanması ile birlikte özellikle öğrencilerimiz tarafından eba uzaktan eğitim nasıl olur gibi bir çok soru geliyor arkadaşlar.

EBA şifresi nasıl alınır ve nasıl yenilenir yukarıda detaylı bir şekilde anlattık. İlerleyen günlerde ise EBA üzerinden uzaktan eğitim başlayacak arkadaşlar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada;

 "İlkokul 1. sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrencilerimiz için uzaktan eğitim içeriklerimiz hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz normal eğitim temposunda teknik imkan ve tercihleri doğrultusunda isterlerse gerek televizyonlardan gerekse de internet bağlantılı mobil cihaz veya bilgisayarlarından derslerine devam edebilirler. TRT kanallarındaki ders anlatım programlarıyla ilgili tüm detaylar "eba.gov.tr" internet adreslerinden ayrıca duyurulacaktır. İnternet ortamında ise EBA Platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmenleri ve sınıf grupları ile iletişim kurmaya devam edebilecekler. Kişiye özel, akıllı sistemimizle zengin ve etkileşimli dijital eğitim içeriklerimiz okullara olan ihtiyacı tatil sürecinde en aza indirecek şekilde hazırdır. Bu içeriklere erişecek herkese de ücretsiz internet sağlanmıştır. Ayrıca, tüm sınıflar düzeyinde zorunlu tatil tamamlandığında yüz yüze telafi programları da uygulanacaktır." 
ifadeleri kullanıldı. Yapılan bu açıklamalardan sonra şu an için EBA sistemi içerisinde uzaktan eğitim ile ilgili son güncellemelerin yapıldığı haberleri gelmektedir.

EBA TV Kaç Kanaldan Yayın Yapacak?

Eba tv 3 farklı kanaldan HD(Yüksek Çözünürlük) ve SD (Standart Çözünürlük) olmak üzere toplam 6 kanal üzerinden yayın yapacak. Kanallar içerisinde;

  1. TRT EBA TV İLKOKUL
  2. TRT EBA TV ORTAOKUL
  3. TRT EBA TV LİSE
olmak üzere 3 kanaldan uzaktan eğitim verilecektir.

TRT EBA TV Yayın Akışı

Trt eba tv yayın akışı için eba.gov.tr ana sayfasında ve TRT'nin kendi internet sitesinden günlük ve haftalık olarak paylaşılacaktır.

Ayrıca yayın sonlandıktan sonra da tüm gün tekrarlar olacaktır.

Öğrenciler gün boyu televizyon başında olmayacaklar tabii ki. Yayın akışını takip ederek kendi ders anlatımlarının ne zaman olduğuna bakıp o zaman ekran başına geçeceklerdir. 

TRT EBA TV Yayınlarının Tekrarı Olacak Mı?

Trt eba tv içerisinde yayınlanan ders anlatımlarının gün içerisinde 1 ya da 2 kez tekrarları olacaktır. Yayın akışları ile ilgili tüm detayları EBA sitesinin ana sayfası ya da TRT'nin internet sitesinde bulabilirsiniz.

TRT EBA TV Uydu Frekansları

Trt eba tv uydu frekansları ise şu şekilde;

HD Alış Bilgileri;

ALIŞ FREKANSI:    12.084 MHz
POLARİZASTON:    YATAY(H)
SEMBOL ORANI :   13.750
FEC:                           2/3

SD Alış Bilgileri;

ALIŞ FREKANSI:    11.916 MHz
POLARİZASTON:    DİKEY(V)
SEMBOL ORANI :   30.000
FEC:                           3/4

Eba tv frekansları yukarıdaki gibidir. Evinizde bulunana uydu ayarlarından kanal ekle menüleri içerisinden burada yer alan ayarları yaparak EBA TRT tv ye ulaşabilirsiniz.

Farklı sınıflar okuyan çocukları olan veliler ise panik yapmasın. Çünkü tüm gün eba tv içerisinde tekrar yayınları olacağı için öğrencilerimiz tekrar yayınlarını izleyebileceklerdir.

Konu eksiği olan öğrenciler yine eba'ya giriş yaparak eba içerisinde yer alan konu anlatımları dinleyerek ve testleri çözerek eksik bilgilerini giderebileceklerdir.

Konu eksiği olan ya da öğretmenine soru sormak isteyen öğrenciler ise yine EBA sistemi üzerinden öğretmenine ulaşıp sorularını sorabileceklerdir.

EBA TV Telefondan Nasıl İzlenir?




EBA TV İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE DERS PROGRAMLARI



EBA’da Canlı Ders Nasıl Başlatırım? 2020 2021


EBA 3 GB Bedava İnternet Nasıl Alınır

GSM operatörleri tarafından EBA ya girişte kullanılamak için verilecek olan 3 GB bedava internet ayarları ile ilgili çok soru geldiği için sizlere bu konu hakkında bilgi vermek istedim.

VODAFONE için

Otomatik olarak kullanılıyor yani herhangi bir yere kayıt yapmanıza gerek yok. Her ay EBA'da kullanılmak üzere 6 GB paketinize yüklenecektir.

TÜRK TELEKOM için

EBA yazıp 5555'e mesaj atmanız gerekiyor. Bu mesajın karşılığında sizlere paketinize ek olarak 8 GB internetin tanımlandığına dair mesaj gelmesi gerekiyor.

TURKCELL için

Turkcell içinse arkadaşlar ilk olarak BİP uygulamasını indiriyorsunuz daha sonra keşfet menüsü altında EBA kanalını takip etmeniz gerekiyor.  Eba kategorisi içerisinde yer alan HEMEN KAZAN butonuna tıkladığınız zaman 6 GB internet paketiniz tanımlanmış olacaktır.

Evet arkadaşlar eba şifresi nasıl alınır, eba şifresi nasıl yenilenir ve eba uzaktan eğitim ile ilgili tüm bilgileri sizlere verdim eğer aklınıza takılan şeyler varsa hiç çekinmeden yorum formu ile sorabilirsiniz.
    Yorum Yap

19 yorum:

  1. Biz eba programından veli numarasını ve bilgilerini değiştirmek istiyoruz yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  2. e devletten şifre almıyor almıyooo

    YanıtlaSil
  3. Peki şifremi nasıl onaylatabilirim?

    YanıtlaSil
  4. Ebama giremiyorum yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  5. veli hesabından şifre alınmıyor yani veli heabına girilmiyor

    YanıtlaSil
  6. Veli yardımıyla nasıl yapılıyor

    YanıtlaSil
  7. olmuyor işte e devletten şifre alınmıyorrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  8. Şifreyi unuttum tekrar alınmıyorrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eba şifresi almak için okuldaki herhangi bir öğretmeninizden alabilirsiniz. Eba şifre sıfırlama bazen işe yaramıyor maalesef hızlı bir şekilde öğretmeniniz size şifre verebilir.

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. eba şifre alma işlemi yaparken nerede sorun yaşıyorsunuz acaba?

      Sil
    2. Tc mi okul numaramı giriyorum eba hata veriyor

      Sil
    3. Aynısını bende yaşıyorum her yol kapalı öğretmende girememis

      Sil
  10. eski eba şifremi hatırlamıyorum yeniden nasıl alabilirim veli yolu ile bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eba şifresi nasıl alınır yazı içerisinde detaylı olarak yazıyor videolar da var onları izleyerek kolay bir şekilde veli yolu ile eba şifresi alabilirsiniz takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

      Sil
    2. Merhaba,
      Sistemde öğretmenin tek kullanımlık şifre verebilmesi için menü var, fakat veli için yok. veli girişi yapınca öğretmen şifre menüsü geliyor.

      Sil
  11. Abi ben sifremi bilmiyom ama epostada bılmıyom nasıl yapcammmmmmmm

    YanıtlaSil