Arduino & Scratch HcSr04 Mesafe Sensörü İle Piyano Yapımı

Scratch, Mblock ile arduino kodlamaya son hız devam edelim. Özellikle bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde öğrencilerimize robotik kodlama çalışmaları yaptırıyoruz. Bu uygulamamız ise öğrencilerin severek yapacakları bir uygulama. Uygulamamızın ismi ise piyano yapımı. Daha önce scratch ile bu tarz uygulamalar yapmıştık bu seferki projemizde arduino da var. Bu arada bu çalışmayı arkadaşlar Bülent Yüksel hocamız yapmış bende burada diğer arkadaşlar faydalansın diye paylaşıyorum.


Arduino uno ya arkadaşlar. Hcsr04 mesafe sensörünün bağlantılarını yapıyoruz. Gnd vcc bağlantıları - ve + bağlantıları. Trig ve echo pinlerinin bağlantısını da 13, 12. pinlere yapıyoruz. Daha sonra arkadaşlar mblock programı ile aşağıda yer alan kodları yapıyoruz. Ve piyanomuz hazır :) İsterseniz breadboard üzerine çeşitli renkte ledler ekleyerek farklı bir görünüm de katabilirsiniz.

HcSr04 Mesafe Sensörü İle Piyano Yapımı Kodları. Kodları kısaca açıklayacak olursa Mesafe isimli bir değişken oluşturduk ve bu değişken içerisine de mesafe sensöründen gelen değerleri atadık. Bu değere göre mesafe değişkenimiz de çeşitli değerlerde bilgiler olacak. Mesafe 40 ile 30 arasında ise farklı bir ses 60 ile 50 arasında farklı bir ses olacak şekilde ayarlamaları yapıyoruz. Kodları yazarken Eğer ise blogunu yani şart blogunu kullanıyoruz. Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz. Umarım sizler için faydalı bir paylaşım olmuştur.
    Yorum Yap

1 yorum: