Arduino & Mblock İle Hc05 Bluetooth Modülü Kullanımı

Merhabalar arkadaşlar. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde ve DYK kurslarında öğrencilerimize son hız arduino ile robotik kodlama anlatmaya devam ediyoruz. Arduino programını scratch ya da Mblcok programı ile de kodlayabiliyoruz. Öğrencilerin seviyelerine uygun olmasından dolayı mblock ile arduino kodlamak daha kolay oluyor.

Sizlere bu yazımda kısa ve net bilgiler vereceğim. Bildiğiniz gibi arduino ile çeşitli uygulamalar yapmak için kesinlikle sensörlerin kullanılması gerekiyor. Sizlere bu yazımda Hc05 bluetooth modülü ve kodları ile ilgili bilgiler veceğim.

Mblock kodlarını aşağıda paylaşıyorum. Telefonunuza indireceğiniz uygulama ile basit olarak bluetooth kontrollü ledler yakabilirsiniz. Öğrencilerin seviyelerine uygun olarak çeşitli motorlar, sensörleri de kullanabilirsiniz.

Yukarıda yer alan kodlar mblock kodları arkadaşlar. Bluetooth modülünün arduino bağlantıları basit aslında. Yukarıda gördüğünüz gibi TX VE RX bağlantıları yapılmış. Modül üzerinde yer alan rx ve tx leri arkadaşlar arduino üzerine takıyoruz. Daha sonra 4,5,6,7. pinlere birer led bağlıyoruz. Daha sonra telefonda yer alan uygulamamızı çalıştırıyoruz hepsi bu kadar :) Telefon uygulamasını buraya tıklayarak telefonunuza indirebilirsiniz.

Mblock ile bluetooth modülü nasıl kullanılır kodları nelerdir gibi sorulara elimden geldiğince yanıt vermeye çalıştım. Umarım sizler için faydalı olur. Aslında bir çok çalışma yapıyorum ama telefonumun video kalitesi iyi olmadığı için video ekleyemiyorum kusura bakmayın. Kalın sağlıcakla...

0 yorum:

Yorum Gönder