Akıllı Tahtaları Kısayol Virüsünden Koruma

Akıllı tahtaların en büyük problemlerinden birisi kesinlikle virüs bulaşması. Virüsler bir ağ aracılığıyla tüm tahtalar bulaşırsa o zaman sıkıntı daha da büyük oluyor.

Akıllı tahta ve kısayol virüsü

Akıllı tahtaları kullanırken aslında çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yazımıza geçmeden önce Akıllı Tahta Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler isimli yazımı okuyup daha sonra bu yazı ile devam ederseniz daha iyi olacaktır.

Akıllı Tahtalar ve Kısayol Virüsü

Gelelim akıllı tahtalardaki kısayol virüslerine. Gerçekten çok can sıkıcı bir virüs. Ben sorunu nasıl çözdüm :)


  • Tüm öğretmen arkadaşların usb belleklerini topladım ve USB belleklere virüs bulaşmasın diye koruma yaptım ve oldukça da başarılı oldum. Bu şekilde bir çok virüs USB belleklere bulaşmadı ve tahtaları da korumuş oldum.
  • Tahtalar Time Freeze kurdum. Bu şekilde en ufak bir kısayol virüsü bile bulaşsa tahta kapanıp açıldığı zaman bir daha kısayol virüsü ile karşılaşmadım. Program Deep Freeze isimli programının alternatifidir ve ücretsizdir. Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
  • Diyelim ki bir tahtaya kısayol virüsü bulaştı 360 Total Security yazılımı ile tarama yaparak sonsuza kadar kısayol virüsünden korunabilirsiniz :)
Ben genelde yukarıda verdiğim 3 taktik sayesinde akıllı tahtalarda yer alan kısayol virüsünden kurtuldum. Eğer sizinde denediğiniz ve başarılı olduğunuz farklı bir yöntem varsa yorum formu ile bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim :)





    Yorum Yap

1 yorum:

  1. 2. USB bellekleri viruslere karşı korumak için "NTFS Drive Protection" programını kullanabilirsiniz.. Linkini yazınıza eklerseniz harika olur. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil