Canva Nedir? Nasıl Kullanılır?

Canva Nedir

Canva; online olarak görsel tasarımlar hazırlamanızı sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. Canva kolay bir şekilde afişler, posterler, instagram, facebook, twitter gibi sosyal medya sitelerine görseller hazırlamanızı sağlayan bir sitedir.

Canva Nasıl Kullanılır?

canva.com adresine giderek ilk olarak ücretsiz üye olabilirsiniz. Daha sonra sizler için hazırlanan hazır template havuzu içerisinden istediğiniz tasarımları seçebilirsiniz.

Özellikle BT öğretmenleri için bir tasarım programı bilmek şart diyebilirim. Bu Photoshop olabilir ya da Corel Draw olabilir. Ama bu programlar biraz profesyonel programlardır ve bazen biz BT öğretmenlerinden çok kısa sürelerde davetiye ve broşür hazırlanması istenebiliyor.

Bu durumlarda sizleri çoğu zaman Microsoft Office Word programı kurtarsa da Canva isimli online ücretsiz tasarım aracı imdadınıza yetişiyor diyebilirim.

 Okulda yapılacak olan etkinlikler için davetiyeler, posterler ya da broşürler için Canva ile profesyonel çalışmaları dakikalar içerisinde hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca birbirinden güzel tanıtım görselleri de oluşturabilirsiniz. Canva’ya üye olmak ise çok kolay. Facebook ve Google hesabı ile üye olabileceğiniz gibi bir e-posta hesabı ile de kolay bir şekilde üye olabilirsiniz.

Canva’nın görsel arşivinde çalışmalarınızda kullanabileceğiniz çok sayıda hazır görseller var. Bu görseller ile çalışmalarını daha güzel ve profesyonel hale getirebilirsiniz.

Online davetiye, broşür tasarım yazılımı hakkındaki düşüncelerinizi ve yorumlarını yorum formundan paylaşırsanız çok sevinirim.

0 yorum:

Yorum Gönder