Tek Gmail Hesabıyla Sınırsız E-Posta

E-posta servisleri içerisinde en çok tercih edilen servislerden birisi de kesinlikle Gmail. Peki kaç tane gmail hesabınız var? Şu an bir çoğumuzun birden çok mail adresi vardır. Bunların bir çoğu forum sitelerine üye olurken tercih ettikleriniz olurken diğer mail adresleri de bankalara ya da diğer yerlere verdiğiniz mail adreslerinizdir.



Peki size bir tek gmail adresiniz ile sınırsız mail adresinize sahip olacaksınız desem ne dersiniz? Ben bu özelliği yeni öğrendim ve sizler ile paylaşmak istiyorum.

Örnek vermek gerekirse mail adresim kullaniciadi@gmail.com olsun. Bu bizim her yere verdiğimiz ve en çok kullandığımız mail adresimiz olsun. Bazen forum sitelerine ya da farklı sitelere üye olurken çok fazla kullandığımız mail adresimizi vermek istemeyebiliriz. Bunun sebebi ise çok fazla spam mailler gelmesidir.

Şimdi ben bir foruma üye olurken kullanici.adi@gmail.com şeklinde bir mail adresi vereceğim ve bu mail adresine gelen mailler benim gerçek mail adresim olan kullaniciadi@gmail.com adresine gelecek. Ya da kullanici+adi@gmail.com ya da kullaniciad.i@gmail.com'da olabilir. Bu mail adreslerini verdiğim zaman tüm mailler benim gerçek mail adresim olan kullaniciadi@gmail.com'a gelecektir.

Kısaca bu şekilde mail adresinizin birden fazla türevini kullanarak sınırsız sayıda mail hesabına sahip olursunuz.

Aklınıza takılan soruları yorum formundan hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
    Yorum Yap

8 yorum:

  1. ulan nasıl olacağını da yapsaydın ya!!! bunu zaten biliyor millet!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulanı önce sana geri iade ediyorum. Nasıl olacağı yazıyor zaten okuman yazman varsa

      Sil
  2. Tek gmail hesabı olmuyor ki bu şekilde. Türevleri dediginiz hesaplar da ayrı ayrı gmail hesabı oluyor. sizin yaptığınız bütün gelen mailleri bir kutu da toplamak.

    Ben böyle anladım açıkçası. eline emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türev hesapları siz almıyorsunuz zaten. Bakın diyelim ki mail adresiniz adsizyorum@gmail.com örnek veriyorum. Siz tekrar gidipte adsiz.yorum@gmail.com adresini almadan adsiz.yorum@gmail.com adresine gelen mailler de adsizyorum@gmail.com adresine gelecek. Kısacası türevlerini gidip de hesap olarak almanıza gerek yok zaten böyle bir şey olsa bu yazıya da gerek olmazdı :)

      Sil
    2. Öncelikle açıklama için teşekkür ederim. Yalnız yine havada kaldı benim için. :) Şimdi benim gmail hesabım adimsoyadim@gmail.com diyelim. Bir foruma kayıt olacağım, kayıt olurken adim.soyadim@gmail.com adresini yazdım. Kayıt oldum. Şimdi forumdan gelen mailler adimsoyadim@gmail.com a mı gelecek? Eğer gelecekse hiçbir şey yapmadan bu şekilde türeviyle kayıt olmam yeterli mi? Nasıl oluyor da oluyor? :) Bu türevi dediğimiz adresi aynı isimli bir vatandaş da almış olabilir bizden önce. :)

      Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi akşamlar. :)

      Sil
    3. aynen böyle olacak isterseniz deneyebilirsiniz. adim.soyadim@gmail.com adresine gelecek olan mailler adimsoyadim@gmail.com'a gelecek isterseniz deneyebilirsiniz.

      Sil
    4. parantez açalım eğer o yazdığımız türevlerinden birini başka bir kullanıcı kullanıyorsa bu durumda oraya giden mailler ana hesaba gelmez diye biliyorum tabi siz daha iyi bilirsiniz aydınlatırsanız sevinirim,teşekkürler

      Sil
    5. o türevlerden birini başkasının almasına Google izin vermiyor zaten onun için bir sıkıntı yok yani.

      Sil