Java Kurulumu ve DYS(Döküman Yönetim Sistemi) Çalıştırılması

DYS için ilk olarak bilgisayarımıza java programının kurulması gerekiyor. İşinizi garantiye almak içinse eski java sürümünü kaldırıp yenisini yüklemek DYS'nin çalışması için daha mantıklı olacaktır.

Java Kurulumu ve DYS(Döküman Yönetim Sistemi) Çalıştırılması

1) İlk olarak java sürümlerini bilgisayarımızdan kaldırıyoruz. Program Files altında bulunan Java isimli klasörü de kesinlikle kaldırıyoruz. Daha sonra C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Ad \AppData\LocalLow\ altındaki Sun klasörünü siliniz. Kullanıcılarda AppData yok ise sol üst köşeden Düzenle + Klasör ve Arama seçenekleri + Görünümden gizli dosyaları gösteri seçip tamam deyiniz.

2) Bu adımda Java'nın son sürümünü bilgisayarımıza kuruyoruz. Kurulumu yaptıktan sonra İnternet Explorer ile java eklentilerini etkinleştirin. Araçlar - Eklentileri Yönetten etkinleştirilebilirsiniz.

3) Denetim masasında Java'nın kontrol panelinden güvenlik sekmesini Medium yapınız. Edit site list ekranına ise

http://dys.meb.gov.tr

http://dysdownload.meb.gov.tr

sitelerini ekleyiniz.

4) C:\Kullanıcılar\PC Adı\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\ klasöründeki "deployment.properties" dosyasını not defteri ile açınız. "deployment.security.level=MEDIUM" satırının altına deployment.security.use.user.home.java.policy=true satırını ekleyiniz. Kullanıcılarda AppData yok ise sol üst köşeden Düzenle + Klasör ve Arama seçenekleri + Görünümden gizli dosyaları gösteri seçip tamam deyiniz.

5) Son olarak http://dys.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Karşınıza gelen ekrana RUN deyip geçiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder