Unutulan Windows Şifresi

Bilgisayarbilisim.net sitesinde gezerken güzel bir yazı buldum ve burada da paylaşmak istedim. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri'nin kesinlikle işine yarayacaktır diye düşünüyorum. Çok da zor olmayan bu yöntem bence her bilişimci için şart. Bakarsınız bir gün lazım olur.

Burada sınıf içerisindeki cihazların şifresini nasıl göreceğinizi ve nasıl resetleyeceğinizi anlatacağım. Burada bilerek bazı terimleri kullanmayacağım bunun nedeni dışarıdan gelecek misafirlerdir bu sebeple bazı anahtar kelimeleri kullanmayacağım bilginiz olsun. Bu cihazların ne olduğunu siz biliyorsunuz zaten. :)

Bunun için iki yöntem önereceğim. Gerekli olan aletler; 1 GB veya üzeri Flask Disk, USB Klavye ve Mouse

Yöntem 1: 

Burada daha önce paylaştığım win8.1 Live CD yi kullanacağız. Bu CD yi edindikten sonra flasha boot edeceğiz boot etme işlemi için Windows7 USB DVD tool aracını veya Rufus kullanabilirsiniz ikisi de yaptığım testler sonucunda sorunsuz çalıştılar. Boot ettikten sonra USB klavyemizi ve boot ettiğimiz flashı etkileşimli cihaza takıyoruz. Klavyeden dell tuşuna basıp bios ekranına geçiyoruz buradan açılış sekmesine geliyoruz burada birinci önyükleme alanını flash-key seçiyoruz hemen altında da varsayılan hardiski flash disk seçiyoruz (genelde flashın markası görünüyor burada) bu kısımda flashı birinci cihazın hardidiskinide ikincisi yapıyoruz ardından F4 kısa yoluyla ayarları kaydedip çıkıyoruz cihaz kendini yeniden başlatacaktır ve flashtan boot edecektir.

Bu aşamadan sonra Live win8.1 işletim sistemimiz açılıyor açılış gerçekleştikten sonra masaüstünde RecoverMyPassword programını çalıştırıyoruz burada listede windows şifresini resetleme mi yoksa anahtarı görüntüleme mi diye iki seçenek gelecek siz window password resetlemeyi seçeceksiniz. Bunu seçip ileri dedikten sonra reset butonuna tıklayacaksınız bu işlemi klavyeden yapamazsanız klavyeyi çıkarıp mouse takabilirsiniz çünkü burada dokunmatik çalışmayacaktır. İşlemi tamamladıktan sonra cihazi kapatın flash diskinizi çıkarın sonra cihazı başlatın Admin şifresini istemediğini görürsünüz sonrasında ise kendinize göre bir şifre belirlersiniz. 

Yöntem 2: 

Bu yöntemde ise başka bir yazılım kullanacağız adı Elcomsoft System Recovery Professional bu yazılım ücretlidir dolayısıyla burada paylaşamıyorum. Sitesinde 399 euro bu parayı veremem derseniz netten araştırıp indirebilirsiniz. Bunun indirdikten sonra Rufus programı ile boot edin ardından sınıftaki cihaza USB klavyeyi takın biostan yukarıda anlattığım işlemin aynısını yapın.

Ayarlamaları yaptıktan sonra flashtan boot ederek yazılım karışına gelecektir yazılım hemen hard diskteki bolümleri tarıyor windows yüklü dizini buluyor ileri dedikten sonra size kullanıcı adlarını ve şifrelerini sunuyor dilerseniz not alın dilerseniz yeni şifre verin yada şifresini kaldırın bu aşama size kalmış. işlem bittikten sonra programı kapatın flash diskinizi çıkarın. Şayet flash diski çıkarmayacaksınız biostan ayarları eski haline getirin ve cihazı başlatın. Şifreler artık elinizde olduğundan istediğinizi yapabilirsiniz.

Kaynak
    Yorum Yap

4 yorum:

  1. bios ayarlarını usb klavyeile değiştirebiliyorum fakat recover password programı açılırken usb klavye çalışmaz hale geliyor. ne yapılabilir? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. akıllı tahta ile kullanıyorum. sadece usb giriş var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ismini şu an tam hatırlayamadığım küçük bir program var www.facebook.com/bilisimciruh sayfasına mesaj atın isterseniz (unutmayım diye) akşam yazayım size o program ile deneyin bir de

      Sil