Windows'ta Format Atmadan Disk Nasıl Bölünür

Özellikle yeni aldığınız bilgisayarda eğer aldığınız yere yaptırmadıysanız hard diskiniz tek parça olacaktır. Bu şekilde kullanmanız iyi bir performans almanızı engelleyecektir. Bundan dolayı Windows diskinizi bölerek kullanmanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Şimdi adım adım Windows'ta nasıl disk böleriz gelin bakalım.(Anlatım win7'de yapılmıştır. Win8'de benzer bir şekilde yapabilirsiniz.)

1) Bilgisayar ikonuna sağ tıklayıp yönet kısmına girelim. Karşımıza bu şekilde bir ekran gelecek. Buradan disk yönetimine girelim.


2) Bu adımdan sonra bölmek istediğiniz sürücüsünü üstün gelip sağ tıklayıp Birimi Küçült deyin.

Birimi küçült dedikten sonra alanın hesaplanması için birkaç dakika beklemeniz gerekiyor. Daha sonra ise karşınıza böyle bir ekran gelecek.

3) 

Buradan ne kadarlık alanın küçültmek istediğinizi girin ve "Küçült"'e basın."Disk Yönetimi" ekranında yeni bir birim oluştuğunu göreceksiniz.Bölüp oluşturduğumuz birim'e bir harf atamamız gerekiyor. Bu harfi istediğiniz şekilde atayabilirsiniz.

4) Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Disk Yönetimi alanında yeni bir oluştu. Bundan sonra karşınıza kurulum sihirbazı çıkacak. Bu sihirbazın kurulum yapması için İleri deyin. Buradan sonra aynı Flash disk biçimlendirmek gibi. Biçimlendirme şeklini NTFS ya da FAT gibi nasıl seçiyorsak karşımıza gelen kurulumda istediğimiz dosya sistemini seçelim ve diskimizin ismini girelim.Yapmamız gereken tüm işlemler bu kadar. 

Bu şekilde Windows diskinizi formatsız bir şekilde bölebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları yorum formunda sorabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder