Disk Biçimlendirme Hatası ve Kesin Çözümü

Sizlere bu yazımda bilgisayara taktığınızda biçimlendirme uyarısı veren bir USB belleği nasıl kurtarabilirsiniz bundan bahsetmek istiyorum.

Özellikle güvenli kaldır yapılmadan direkt olarak bilgisayardan çekilen HDD bellekler ya da USB bellekler belirli bir süre sonra bilgisayara takılınca bu diski biçimlendir şeklinde uyarılar verebiliyor. Yani USB belleği ya da sabit diski biçimlendirme yapmadan maalesef kullanma şansınız olmayabiliyor.


Disk Biçimlendirme Hatası Nasıl Çözülür?

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1TB veriye sahip sabit diskimde disk biçimlendirme hatası oluştu. Bilgisayara taktığım zaman yukarıdaki gibi bir uyarı veriyor ve sabit disk içerisinde ulaşma şansım olmuyordu.

Sabit diski WEBos işletim sistemine sahip bir TV ye bağladığım zaman içerisinde yer alan tüm bilgileri görebiliyordum. Yani sabit disk televizyonda açılıyor ama bilgisayarda açılmıyordu. Bundan dolayı bilgisayarıma pardus, ubuntu, linux, kali linux gibi işletim sistemlerini kurarak sabit diskimin bilgilerini kurtarmaya çalıştım ama maalesef bu da sorunuma çözüm olmadı.

Daha sonra sabit diskin RAW olduğunu gördüm ve bu şekilde de araştırmalar yaptım. Daha sonraki süreçte R Studio isimli program ile verilerimin kurtarılabileceğini gördüm. R studio programını bilgisayarıma kurdum yaklaşım 60 MB bir program daha sonra SCAN butonu ile sabit diskimi tarattım yaklaşık 6 saat sonra tüm verilerimi görünür hale getirdi.




Hemen verilerimi başka bir belleğe aktardım ve raw olmuş biçimlendirme hatası veren sabit diskimi NTFS olarak biçimlendirdim

Hem sabit diskimi hem de içerisinde yer alan verileri r studio isimli program ile kurtardım. Eğer başınıza böyle bir şey gelirse kesinlikle r studio programını deneyin derim :)

0 yorum:

Yorum Gönder