Okulların Dağıttığı Tablet Arızaları ve İletişim Numaraları

MEB tarafından okullara dağıtılan tabletler ile ilgili karşımıza çıkan bazı sorunları çözmek adına bazı çözüm yollarını sizlerle paylaşmak istedim.

Özellikle Bilişimci Ruh sayfama gelen sorular ise şu şekilde;

  1. Okulların dağıttığı tablet nasıl alınır
  2. Okulların dağıttı tablet hangi marka
  3. Okulların dağıttı tabletler nasıl açılır
  4. Okulların dağıttığı tabletlere sim kart nasıl takılır
  5. Okulların dağıttığı tablet arızalandı ne yapmam lazım
Evet arkadaşlar yukarıdaki yer alan sorular çok sorulan sorular içerisinde. Okulların dağıttığı tabletler il ve ilçe memler tarafından okullara gönderiliyor ve öğrencilerin durumlarına göre öğrencilere dağıtılıyor. İlk olarak bu konuda şunu söylemek lazım maalesef herkese tablet verilemeyecek. Bu konuda lütfen bilgimiz olsun.

okulların dağıttığı tabletler


Okulların dağıttığı tablet markaları ise General Mobile Etab-20 ve Samsung Tab A7 marka tabletler öğrencilerimize dağıtılmaktadır.

Okullara dağıtılan tabletler açılırken kutu dikkatli bir şekilde açılmalıdır. Tabletler herhangi bir şekilde garantiye gönderilmek istenirse kutu ile gönderilecektir. Bundan dolayı tabletlerin kutuları muhafaza edilmelidir.

Okullara dağıtılan tabletlere takılan sim kartlar başka cihazlara takılmamalıdır. Yani tablet dışında o sim kartı kullanılmaması gerekmektedir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım ve tablete sim kartı takarken dikkatli olalım. Sim kartı zarar görüp çalışmayabilir.

Okulların Dağıttığı Tablet Arızalandı Ne Yapmam Lazım?

1. Öğrenciye teslim edilmeden tablet arızası tespit edilirse: 

Okul idaresi kutu üzerinde ve garanti belgesi üzerinde yer alan servis numarasını arayarak yetkili servisle irtibat kuracak. Telefonla çözülemeyen bir sorunsa tablet bilgisayar setini; 

Genaral Mobile Etab-20 için Yurt İçi Kargo anlaşma kodu ile (1000568) Telpa teknik servise gönderecek. 

Samsung Tab A7 için Yurtiçi Kargo anlaşma kodu (460087748 ) ile Ankara BDH Merkez Servisine gönderecek. Gönderiler orijinal kutusu ile yapılacak ve kutu içine arızayı detaylı anlatan bir yazı konulacaktır. 

 2. Öğrenciye teslim edildikten sonra tablet arızalanırsa:


Veli veya okul idaresi kutu üzerinde ve garanti belgesi üzerinden yer alan servis numarasını arayarak yetkili servisle irtibat kuracak. Telefonla çözülemeyen bir sorunsa tablet bilgisayar setini; 

Genaral Mobile Etab-20 için Yurt İçi Kargo anlaşma kodu ile (1000568) Telpa teknik servise gönderecek. 

Samsung Tab A7 için Yurtiçi Kargo anlaşma kodu (460087748 ) ile Ankara BDH Merkez Servisine gönderecek. Gönderiler orijinal kutusu ile yapılacak ve kutu içine arızayı detaylı anlatan bir yazı konulacaktır.

Tablet ve Kamera Arızaları İçin Telefon Numaraları


Web Kamerası Arıza Model: WB-604 Turkcell (Titra Teknoloji A.Ş.) : 312 221 61 71 

Başarı Web Kamerası (KAAN Marka) : 312 841 62 62 

General Mobile Tablet Arıza Yurtiçi Kargo Teknik Servis Kargo Anlaşma Kodu: 1000568 

Samsung Tablet Arıza Ankara BDH Merkez Servisi : 0850 228 74 91 Yurtiçi Kargo Anlaşma Kodu : 460087748

 
Yukarıda yer alan bilgileri bizlerle paylaşan Mersin BT İl Koordinatörlüğü'ne teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantıda bir çok soru işaretini kafamızdan kaldırmış oldular.

0 yorum:

Yorum Gönder