Algoritma Oyunu: Kurt Kuzu Ot Oyunu

Kurt kuzu ot oyunu bilişim teknolojileri ve yazılım dersi kapsamında işlenen konularda kullanılan bir oyundur. Problem çözme ve algoritma konusu içerisinde işlenen konu kapsamında öğrencilerimizin bu oyunu belirli bir algoritma oluşturarak çözmesi sağlanır.

Kurt Kuzu Ot Oyunu Nasıl Oynanır

Kurt kuzu ot oyununda tekneye her seferinde adamla birlikte bir ekleme yapma şansınız var. Tekne her seferinde bir kişiyi taşıyacak şekilde ayarlanmıştır. Yani ya kurdu ya otu ya da kuzuyu alıp götürmeniz gerekmektedir. İlk olarak tekneyi sürecek adamı ekleyebilirsiniz.

Eğer kuzu ile otu baş başa bırakırsanız, kuzu otu yer ve oyun sonlanır. Oyunu tekrar başlatmak zorunda kalırsınız.Ya da kurt ile kuzuyu baş başa bırakırsanız kurt kuzuyu yiyecek ve oyun yine sonlanacaktır. Bu şartlar altında üçünü de karşıya geçirmeniz gerekmektedir.

Oyununu başlatmak için ilk olarak tekneye yüklemek istediğiniz nesneyi seçin ve play tuşuna basın. Tekne seçtiğiniz nesneyi karşıya götürecektir. Karşı kıyıya ulaşınca yine kıyıya indirmek istediğiniz nesneye tıklayın aynı nesneye tıkladığınız zaman o nesne karşı kıyıda inmiş olacaktır.

Cevabı nasıl bulduğunuzu yazmadan kaçıncı denemenizde kurt, kuzu ve otu karşıya geçirdiğinizi yorum formu ile yazabilirsiniz. Bakalım en az denemede kim yapacak görelim :)

NOT: Bağlantıya tıkladığınız zaman açılan sayfada Flash Player'a onay vermeniz gerekmektedir. Flash Player'a onay verdikten sonra açılan pencereden Play butonuna tıklayın ve oyunu açın :) Tıklamanız gereken yer kırmızı ok işareti ile gösterilmiştir.


0 yorum:

Yorum Gönder