Mbot Mesafe Algılayıcı Sensörü Nasıl Kullanılır?

Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımda mbot üzerinde yer alan mesafe sensörü nasıl kullanılır bundan kısaca bahsedeceğim ve küçük bir örnek yapacağım.

Mbot üzerinde yer alan mesafe sensörü ile bir çok proje yapılabiliyor. En bilineni ise engelden kaçan robot tabiki :) Hemen bu robota geçmeden sensörün çalışma mantığını anlamak için aşağıdaki küçük uygulamayı yapalım.


Yukarıda yer alan kod bloglarını mbotumuza yükleyelim arkadaşlar. Kodları kısaca açıklama istiyorum. Sol tarafta yer alan kod blogları ile robotumuzu klavye ile kontrol ediyoruz. Aracımız 15 cm den küçük bir mesafede bir engel gördüğü zaman otomatik olarak duruyor. 

Durma işlemini yapan kod blogları ise sağ tarafta yer alan kod blogları. Yeşil bayrağa tıklandığı zaman sürekli olarak Kapı 3 mesafe algılayıcı değeri de komutu ile ekranda mesafeyi görüyoruz. İsterseniz kullanmayabilirsiniz. Aşağıda yer alan Eğer komutu ve işlemler komutu ile bir if yani eğer yapısı oluşturuyoruz. Eğer Kapı3 yani mesafe 15 cm den küçük ise İleri git hızı 0 yap yani dur diyoruz arkadaşlar. 

Bu şekilde mbot robotumuzu kalvye ile kontrol ederken karşısına bir engel çıktığı zaman ve bu engel 15 cmden küçük bir engel ise hemen duruyor.

Umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur arkadaşlar :)

0 yorum:

Yorum Gönder