Bilişimci Ruh İle İlgili Detaylar :)

BİLİŞİMCİ RUH KİMDİR ? NELER YAPAR ?

Merhaba arkadaşlar. Bugün kü yazımda biraz kendimden bahsedeyim dedim. Hani sitelerinde hakkında sayfası olur ya, onu tamamlayım dedim. Önceki hakkımda sayfası çok detaylı bir sayfa değildi sizlere biraz daha detaylı bir sayfa hazırlayım. Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) bölümünden 2013 yılında mezun oldum ve 2014 yılında da Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atandım. Bilgisayarlar ile ilgili her şeyi okumayı çok seviyorum.



Özellikle Bill Gates, Steve Jobs, Larry Page gibi ünlü isimlerin hayatları ile ilgili bir şeyler okumak daha da dikkatimi çekiyor. 2009 yılında üniversiteye başladığımda bir çok programı kullanmayı öğrendim. Daha sonraki süreçte web sitesi ile ilgilenmek daha çok hoşuma gitmeye başladı. HTML, CSS öğrenerek başladığım web site sürecinde daha sonraları Joomla ve Wordpress ile çeşitli web siteleri yaptım. Bunlar benim için çok önemli projelerdi aslında. Ama sonraları sitelerin ziyaretçi sayıları arttıkça host şirketlerine vermem gereken paralar arttı. Sitelerden gelir de elde etmediğim için sitelerimi kapatmak zorunda kaldım.

Daha sonraki süreçte web site işleri ile uğraşmak çok yorucu olmaya başladı. SEO ve digital pazarlama ile ilgili araştırmalar ve çeşitli denemeler yaptım. Profesyonel anlamda olmasa da SEO ve digital pazarlama konusunda da temel düzeyde bilgi sahibiyim. Şu aralarda arduino ile robotik kodlama yapmaya çalışıyorum.

Ayrıca yine Scratch ile arduino ile öğrencilerim ile de çeşitli kodlama çalışmaları yapıyoruz. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde öğrencilerimiz ile ayrı bir kodlama dersi saatimiz var. O ders sadece Scratch, arduino ve code.org ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çok fazla uzatmadan gelelim Bilişimci Ruh’a. Göreve başladıktan sonra hazırladığım yazılı soruları, çalışma kağıtlarını kolay bir şekilde ulaşmak adına internete yükleyeme başladım (Bulut hesaplara yükleme yapıyordum) Daha sonra bunları diğer bilgisayar öğretmeni arkadaşlar ile paylaşmak istedim ve aklıma basit bir site açmak geldi. Siteye isim ararken sevgili adminim :) Kemal Antepli sayesinde BİLİŞİMCİ RUH ismini kayıt ettim ve sitemi açtım.

Site içerisinde genel de bilişim teknolojileri öğretmenleri için hazırlanan evraklar, dosyalar ve okulda akıllı tahtalar ile ilgili yaşana problemlerin çözüm önerilerini paylaşıyorum. Umarım sizler için faydalı bir site olmuştur. Bu arada siz de hazırladığınız testleri, yazılı sorularını vb evrakları ya da bölümümüzle ilgili yazmak istediğiniz yazıları bilisimciruhu[@]gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Seve seve yayına alırım. Benim söyleyeceklerim bu kadar :)

0 yorum:

Yorum Gönder