Arduino İle Akıllı Çöp Kovası Yapalım

Bilişim teknolojileri ve yazılım (bilgisayar bilimleri) dersi destekleme ve yetiştirme kursunda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan arduino akıllı çöp kovası. Düzce Hürriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan sistemin çalışması ise şu şekilde.



Çöp kovası üzerine yerleştirilen bir mesafe sensörü sayesinde çöp kovası açılıyor ve bizim belirlediğimiz bir süre sonunda da çöp kovası tekrar kapanıyor. Çöp kovasının açılmasını servo motor sağlıyor. Program makeblock üzerinden kodlanıyor. Ayrıca bilgisi olan arkadaşlar arduino ide ile de kodlama yapabilirler.

Özellikle 5 ve 6.sınıf öğrencilerinin analitik düşünmelerine yardımcı olan ve uygulama yaparak öğrencilerimizi gerçek hayata hazırlayan bu tarz projelerin artması için öğrencilerimize mutlaka kodlama öğretmemiz gerekiyor.
    Yorum Yap

1 yorum:

  1. merhaba aynı şekilde yaptım ama 9 voltluk pili bağladığımda kart çalışıyor fakat sistem çalışmıyor. sebebi ne olabilir?
    mblockta tıkladığında kullanırsam bilgisayardan enerji alıyorken sıkıntı yok fakat başlangıç için arduino programı seçip pili bağladığımda çalışmıyor

    YanıtlaSil