Uzaktan Eğitim Sertifikaları MEBBİS'te

Uzaktan eğitim ile aldığımız çeşitli kurs ve seminerlerin sertifikalarını artık MEBBİS üzerinden alabileceğiz. Yapmamız gereken bir kaç adım var. Bunları yaptıktan sonra uzaktan eğitimi başarıyla tamamladıysak kolay bir şekilde sertifikalarımızı MEBBİS üzerinden alabileceğiz.

Yapmamız gereken MEBBİS e girdikten sonra faaliyet eğiticisini ve faaliyeti değerlendireceğiniz. Daha sonra bir doğrulama sayfası çıkacak.

1) Mebbis'den hizmet içi eğitim modülüne girelim.


2) Modül açıldıktan sonra menüde bulunan Başvuru İşlemleri kısmına tıklayalım ve açılan menüden de“e-sertifika” butonuna tıklayalım.


3)E-sertifika almak için yapmanız gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Öncelikle menüde bulunan “Faaliyet Görevlisi Değerlendirme” ve “Faaliyet Değerlendirme” kısımlarını doldurmanız gerekiyor. Mesela faaliyetin nasıl geçtiğini buradan değerlendirmek gerekiyor.

Değerlendirmeyi yapmak için eğitimin başında bulunan kırmızı renkli klasöre tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece değerlendirme anketi karşınıza gelecektir.

Eğer değerlendirmeleri yapmazsanız maalesef sertifikalarınızı alamazsınız. Ayrıca bazı eğitimlerde sadece faaliyet değerlendirme var yani görevliyi değerlendirme yok bunun da bilgisini vereyim.


4)Değerlendirme işlemlerinizi tamamladıktan sonra tekrar E-sertifika butonuna tıklayarak eğitimlerin bulunduğu ekrana geri dönünüz. Sertifikaya ulaşmak için değerlendirmeleri yaptığınız eğitimleri tıklayınız ve hemen üst kısımda bulunana RAPOR AL butonuna tıklayarak sertifikanıza ulaşabilirsiniz.


5) Sertifikanıza ulaştıktan sonra sertifikanızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca aldığınız belgeyi https://mebbis.meb.gov.tr/HizmetIci/hie04006.aspx adresinden doğrulamasını yapmayı da unutmayın yoksa belgeniz geçersiz sayılacaktır. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.
    Yorum Yap

3 yorum:

  1. Sertifika no diyor acaba nosu nerde yazıyor doğrulamak için

    YanıtlaSil
  2. Kardeş doğrulama yapacazda sertifika no ne onu nasıl öğrenebılırız

    YanıtlaSil
  3. sertifika no nerde yazıyor acaba bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil