Bilgisayarlara ve Akıllı Tahtalara Telefondan Bağlanmak İster Misiniz?

Merhabalar arkadaşlar. Sizlere birkaç gün önce keşfettiğim bir programı tanıtmak istiyorum. İnternette kısa bir araştırma yapınca aslında bu tarz programlara ulaşabiliyorsunuz. Ben sizlere şu an gerek bilgisayarımda gerekse derslerde etkin olarak kullandığım Kumanda isimli programdan bahsetmek istiyorum.

Bu programın setup dosyası ile bilgisayarınıza kuruyorsunuz. APK kısını ise telefonunuza kurduktan sonra ister bluetooth isterseniz Wi-Fi ile eşleştirme yaptıktan sonra bilgisayarını telefondan kullanmaya başlayabilirsiniz. Bence en kullanışlı yeri ise özellikle sunu ile ders anlatırken sunuları geçerken çok basit ve etkili bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca bilgisayarınızın Mouse ve klavyesini de kullanabilirsiniz.

Telefonunuzda açılan bir ekrandan mousenızı kontrol edebilirsiniz ayrıca aynı mesaj ekranı gibi bir ekrandan da klavyenizi kullanarak gerek internete girmek olsun gerek çeşitli dosyalarınızı hazırlamak olsu çok etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Zaten programı görünce çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Gelelim akıllı tahtalarda bu programın kullanılmasına. Arkadaşlar dokunmatik bazen çok verimli çalışmayabiliyor.


Bundan dolayı kablosuz Mouse ve klavye kullanmak gerekiyor. Çeşitli sebeplerden dolayı Mouse ve klavye kullanmadığınız durumlarda bu program ile çok etkin bir şekilde tahtaları kullanabilirsiniz. Ayrıca tahtalarda sunumla ders işleyen diğer öğretmen arkadaşlara da seminer ya da tanıtım toplantıları gibi etkinliklerde bu programı ya da türevlerini gösterebilirsiniz.

Son olarak daha önce bu yazımda belirttiğim Kahoot isimli program ile de öğrencileriniz ile çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Sizlere tavsiyem bu tarz programları mutlaka diğer branş öğretmenlerine göstermelisiniz. Çünkü çoğu öğretmen bu gibi programları kullanmak için can atıyorlar. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Eğer yazıyı beğendiyseniz sosyal medya mecralarında paylaşırsanız çok sevinirim….

Apk için buraya program için buraya tıklayın.
    Yorum Yap

2 yorum:

  1. Kübra Yılmaz Yürük20 Eylül 2019 19:03

    Birkaç gündür sitenizi inceliyorum ve birçok şey öğrendim. Çok teşekkür ediyorum her paylaşımınız için. Takipte kalacağım.

    YanıtlaSil
  2. merhaba hocam .arduıno ile kodlama yapmak gerekli malzeme listesi önerebilir misiniz.

    YanıtlaSil