Arduino İle Güvenlik Sistemi Nasıl Yapılır

Arduino ile öğrenciler için uygulamalar hazırlamaya devam ediyorum. Bu uygulamaları okulda öğrenciler ile birlikte yapmayı düşünüyorum.

İlk olarak projenin ne olduğuna bakalım. Proje aslında çok basit bir sistem ile çalışacak. İlk olarak bir lazerimiz var. Bu lazerde bir kesme olduğu zaman yani lazer ışığının önüne herhangi bir engel geldiği zaman breadboard üzerinde bulunana buzzerdan ses çıkacak. Örneğin bahçenizin önünde kırmızı bir lazer var ve buradan birisi geçtiği zaman evinizde zil çalacak :)

Arduino Lazer İle Güvenlik Sistemi Projesinde Yer Alan Elemanlar

- Arduino UNO ve bağlantı kablosu

- Breadboard ve bağlantı kabloları

- Buzzer

- LDR

- Direnç

- Oyuncak lazer

Uygulamamızın anlatımına geçmeden önce ilk olarak kesinlikle LDR uygulamasına kesinlikle bakın derim. Çünkü o konuda LDR nasıl kullanılır ayrıntılı bir şekilde anlattım. Buzzer bağlantısını ise aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.


Arada direnç olmasının sebebi fazla akımdan dolayı buzzerımız zarar görmesin. Eğer direnç olmazsa buzzer daha fazla ses de çıkarır ama zarar görebilir.







Gördüğünüz gibi arduino ile güvenlik sisteminin devresi bu kadar. Tabii ki bunu küçük bir breadboard ile yaparsanız ya da bağlantıları kablosuz direkt olarak arduino üzerine yaparsanız daha güzel olabilir.

Şimdi gelelim kodlarımıza.


Kodların gerekli açıklamaları üzerinde var. Anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz. Buzzer ile bir çok ses koduyla ses çıkarabilirsiniz. Bu kodlar aslında ses frekansları ve bu frekanslar ile müzik bile yapabilirsiniz :) Bir başka uygulamada da bunu yapalım :) Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
    Yorum Yap

2 yorum:

  1. bunu hangi programlama ile programlıyosun kullandığın program nedir? ve elemanları devreye yerleştirirken neye göre yerleştiriyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arduino ide ile programlıyoruz. Devre elemanları breadboard üzerinde oluyor

      Sil