Kahoot Nedir ? Nasıl Kullanılır?

Merhabalar arkadaşlar. Web 2.0 araçları içerisinde ne sevdiğim araçlardan bir tanesi de kahoot diyebilirim. Kahoot ile öğrencileriniz ile çok zevkli ve eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Özellikle okulunuzda bilişim sınıfı varsa çok süper olur :)

Kahoot Nedir? Nasıl Kullanılır?
Sizin de bildiğiniz gibi okullarımızın neredeyse tamamına artık etkileşimli tahtalar kuruluyor. Bu tahtalar sayesinde öğretmenler soyut olan konuları daha somut işeyebiliyor, örnekleri daha da kolay verebiliyor.

Kahoot ile hazırladığınız sorularla öğrencilerinizle güzel ve zevkli bir şekilde ders işleyebilirsiniz.

Kahoot Nedir Ne İşe Yarar?


Kahoot ile öğrencileriniz için quizler, anketler ve çeşitli tartışmalar oluşturabilirsiniz. Bu oluşturulan uygulamalar sayesinde öğrencileriniz tabletleri, telefonları, bilgisayarları ile yapacağınız uygulamalara aktif olarak katılabilirler. Şimdi sizler için yapacağım quiz örneği ile öğrencilerimiz derse daha aktif katabileceğiz.

Kahoot ile hazırladığınız bir quiz de sorular ekranda görünür. (Genellik akıllı tahta da ya da projeksiyon ile sorular duvara yansıtılır ) Öğrenciler ile kendi tablet, telefon ya da bilgisayarları ile doğru olduklarını düşündükleri soruyu cevaplarlar.

Etkinlik sonunda ise en çok doğru cevap yapan ekranda görünür :)

1) https://getkahoot.com adresinden Kahoot'un sitesinden üye oluyoruz. Üye olduktan sonra giriş yapıyoruz ve karşımıza gelen seçeneklerden QUİZ kısmını seçiyoruz ve QUİZ'imize bir isim veriyoruz. Bu kısımda sonra quiz ile ilgili başlık ve açıklama kısımları geliyor buraları kendimize uygun olarak doldurup geçelim.


2) Bundan sonra yapacağımız işlem işe öğrencilerimize soracağımız soruları hazır hale getiriyoruz. Sorular ile birlikte cevap ve çeldiricileri de ekliyoruz. Hemen sayfanın yukarısında yer alan NEXT ile 2. soruyu ekleyebiliyoruz. Tekrar NEXT diyerek 3-4-5.... diye istediğimiz kadar soruyu ekleyebiliriz.


3) Soru ekleme işlemi bittikten sonra SAVE butonuna tıklayarak hazırlamış olduğunuz QUİZ i PLAY diyerek öğrencilerimiz ile paylaşabiliriz. Paylaşım yaparken size bir PİN kodu verilecek.

Öğrencilerinizin play store'den indirmiş oldukları Kahoot uygulamasını açtıktan sonra bu pin kodunu programa girerek kullanmaya başlayabilirler. Ya da okulunuzda bilişim sınıfı varsa bu etkinliği okulda da yapabilirsiniz. Etkinlik bitiminde birinci olanların yüzlerindeki gurur ifadesi ise sizleri gülümsetmeye yetecektir :)



4) Akıllı tahtada ekranında sorular ve cevaplar görünüyor ve her şık için bir geometrik cisim atanıyor. Öğrenci ekranlarında yalnızca bu geometrik şekiller görünecek. Yani öğrenciler soruyu tahtada görecek, cevabı kendi cihazından işaretleyecek. Tabletlerde görünecek ekran aşağıdaki gibi olacaktır.

5) Öğrenciler cevapları verdikçe ise sorulara  verdikleri doğru cevaba göre güzel bir grafik ekrana gelecek. Okulunda tablet bilgisayarı olan (özel okullar için diyorum) ya da bilişim sınıfı olan öğretmen arkadaşların kullanacağı bence çok güzel bir uygulama. 

Klasik soru cevap yöntemi yerine bu tarz uygulamaları kullanmak hem öğretmen hem de öğrenciler için çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ben bilişim sınıfım varken Kahoot uygulamasını çok sık tercih ediyordum :)

0 yorum:

Yorum Gönder