Çocuklar İçin On Parmak Eğitimi Programı

On parmak eğitimi konusunda öğrencilerimize eğitim vermek için kullandığım programı paylaşmak istedim.

Özellikle çocuklara on parmak klavye eğitimi vermek için kullanılan bir programı siz değerli Bilişim Öğretmenlerine tanıtmak isterim. RapidTyping isimli ücretsiz ve sadece 14 Mb büyüklüğünde olan bu program ile çocuklara eğlenceli bir şekilde on parmak klavye kullanımı öğrenebileceklerdir.

Program aslında oyun mantığı ile çalışmaktadır ve oyunun sonunda sizlere hata sayınız, ne kadar sürede yazdığınız gibi verileri sizlere sunarak daha da hızlı klavye kullanımınızı sağlar.


RapidTyping programında yer alan renklendirmeler sayesinde hangi parmağınız ile hangi tuşlara basmanız gerektiği konusunda da sizlere yardımcı olur.

Çoklu kullanıcı desteğini de içeren RapidTyping programını klavyesini hızlandırmak isteyenler için rahatlıkla önerebilirim. Program Win Xp, Win 7 gibi işletim sistemlerinde de çalışmaktadır. Öğrenciler ile küçük yarışmalar yaparak on parmak klavye kullanmak konusunda kendilerini yetiştirmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bilisimciruh.com/2017/03/ogrenciler-icin-klavye-etkinliklerim adresinde farklı klavye etkinlikleri de bulunmaktadır. Bunları da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder