Google Chrome İle Uzak Masaüstü Bağlantısı

Android ya da İOS işletim sistemine sahip bir telefonunuz varsa bilgisayarınıza uzak masaüstü ile bağlayabilirsiniz. Bu şekilde kolay bir şekilde telefonunuzu ve bilgisayarınızı senkron bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlk olarak bilgisayarımızdaki Chrome tarayıcımıza küçük bir eklenti eklememeiz gerekiyor. Bu eklentiler sayesinde uzak masaüstü ayarlarını kolay bir şekilde yapabileceğiz.

İos işletim sistemli telefonlar


Android İşletim sistemli telefonlar

Yukarıda yer alan bağlantılar ile eklentilerimizi indirdikten sonra kolay bir kurulum ekranı var. Kurulumu yaptıktan sonra ise karşımıza aşağıdaki gibi bir uyarı gelecek bu uyarıya devam et deyip geçelim.

Devam et dedikten sonra yine küçük bir uyarı gelebilir ona da devam et deyip geçeceğiz. Bu kurulumu bitirdikten sonra karşımıza biri uzaktan yardım diğeri ise bağlanmak istediğiniz bilgisayarları kontrol etmeniz için menü çıkacak.

Bilgisayarım kısmında Başlayın yazan butona tıklayıp bir PİN oluşturacağız. Verdiğiniz şifreyi unutmayın. Şimdilik bilgisayar ile olan ayarlar kısmını bitirdik. Daha sonra ise telefonlarımız için 2 adet eklenti kuracağız.

Aşağıdaki uygulamaları telefonunuza kurmanız gerekiyor.



Bu eklentiler sayesinde saha önce oluşturduğunuz PİN kodunu girerek uzak masa üstü ayarlarını yapmış olacağız.

Bu eklentiler sayesinde kolay bir şekilde Google Chrome ile uzak masaüstü bağlantısı yapmış olacağız. Aklınıza takılan yerleri yorum formundan sorabilirsiniz.
    Yorum Yap

1 yorum: