Windows Şifresini Sıfırlamak Çok Kolay

Bilgisayarlara şifre koyduktan sonra çeşitli sebeplerden olayı şifreler unutulabiliyor. Bu gibi durumları önlemek için daha önce Unutulan Windows Şifresi isimli güzel bir yazıyı siz değerli Bilişimci Ruh takipçileri ile paylaşmıştım. Bugünkü yazımda ise yine güzel bir yöntem ile unuttuğunu şifreyi kolay bir şekilde geri nasıl alabilirsiniz onu anlatmaya çalışacağım.

Bu yazımda windows şifresini sıfırlamak için bir disk oluşturacağız. Bu disk ile unuttuğumuz şifreyi kolay bir şekilde iptal edeceğiz ve yerine yeni bir şifre gireceğiz.

1) Disk sürücünüze boş bir CD takın. (USB de kullanabilirsiniz)

2) Windows 7 de yapmamız gereken işlem Denetim masasından Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması kısmına geliyoruz ve tıklıyoruz. Oradan Kullanıcı Hesapları seçeneği ile açılan pencereden Parola Sıfırlama Disketi Oluşturun diyeceğiz.


3) Windows 8 de ise yapılması gereken ilk olarak Windows tuşu + C tuşuna basın ve yan tarafta açılan menülerden ara kısmına tıklayın ve Sıfırla yazıp arama yapın. Karşınıza gelen ekrandan Parola sıfırlama disketi oluştur kısmına tıklayın ve disketinizi oluşturun.

Bu işlemlerin ardından artık parolayı unutmaktan korkmayın :) Diyelim ki belirli bir süre sona şifreyi unuttunuz. Parola kısmına rastgele bir şeyler yazıp Parola Sıfırla yazısına tıklayın ve karşınıza gelecek sihirbaz aracılığıyla disketinizi ya da USB belleğinizi kullanarak kendinize yeni bir şifre oluşturabileceksiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder