WinSetupFromUSB Programı İle MultiBoot Kurulum(Resimli Anlatım)

Bu harika program ile USB belleğinize birden fazla işletim sistemini boot edebileceksiniz. Örnek vermek gerekirse USB belleğinizde hem WİN7 olacak hem de WİN8 olacak. Bu şekilde yanınızda farklı farklı Cd'ler DVD'ler ya da USB'ler taşımak zorunda kalmayacaksınız.

WinSetupFromUSB Programı İle MultiBoot Kurulum

İlk olarak WinSetupFromUSB programını bilgisayarınıza indirin. Daha sonrası ise oldukça basit :) İndirme yaparken program 23 mb civarı 64 bit ya da 32 bit olarak indireceksiniz. Yani bilgisayarınız kaç bit ise ona göre indirin. Bu anlatımda Win7 ve Win8 aynı USB'de olacaktır.

1) Gerekli araç ve gereçler:

-8 GB flask diks ve üzeri
- Win iso dosyaları

2) Programı kurduktan sonra karşımıza bu ekran gelecektir.


İlk olarak USB belleğimizi tanıtmış olduk. Ayrıca ayarları da resimde görüldüğü gibi yapmamız gerekiyor. Dosya biçimi NTFS olmalı ve Auto format it With FBinst yazılı yer seçili olmalıdır. Bu işlemi yaptıktan sonra Add to USB Disk yazan bölümden istediğimiz Windows dosyasını seçip GO diyeceğiz. (İlk olarak örneğin WİN 8 iso'yu seçip USB'ye boot yapalım)Karşınıza herhangi bir uyarı ekranı gelirse Evet Deyip devam edin herhangi bir sıkıntı çıkmayacaktır.


İlk Win dosyamızı USB belleğimize yazmayı bitirdikten sonra USB belleğimizi bilgisayardan hiç çıkarmadan diğer Win iso dosyamızı seçeceğiz.(Örneğin WİN 7 olsun) Yukarıdaki resimlerde görülen yerler hemen hemen aynı olacak tek fark ise Auto format it With FBinst kısmı bu sefer seçili olmayacak. Bu işlemi yaptıktan sonra Add to USB Disk yazan bölümden istediğimiz Windows dosyasını (Win7 iso) seçip GO diyeceğiz. 

Daha sonra Boot ekranında 2 seçenek gelecektir karşımıza.


NOT: Eğer"Windows /XP/2003"kurulum dosyalarını "Vista/Win 7/8/" ile aynı anda boot etmek isteseydik tek işlemde iki seçim yapıp bunu gerçekleştirebilirdik. Ama Win7 ve Win8 ikisini aynı anda boot etmek istersek ayrı ayrı seçim yapıp yapıyoruz.

Yorumlarınızı eksik etmeyin. İyi çalışmalar.

    Yorum Yap

11 yorum:

  1. vista - win7 - win8 - xp - 2003 hepsini tek flash içinde toplamak gibi bir şansımız var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu dediğiniz yapılıyor ama bu program ile bunu denemedim maalesef

      Sil
    2. Peki o programın Adı nedir acaba

      Sil
  2. evet bu dediğiniz xp 7 8 iso kalıpları hepsi oluyor . tavsiyem hepsi için ntfs dosya sistemini seçmeniz

    YanıtlaSil
  3. HOCAM DEİDİGİN GİBİ YAPIYORUM (COULD NOT INSTAL LE BAŞLAYAN BİR HATA ÇIKIYOR.)

    YanıtlaSil
  4. @harun yilmaz tam olarak ne yaziyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendede aynı hata söz konusu could not format j:in ntfs! diyor 2 tb usb flas bu normalde biçimleniyor ama burda sankı bıcemlendıremıyor gıbı bı hata alıyor

      Sil
  5. Buna benzer Program varsa bana yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  6. Usb de yer açmak için yüklediğimiz iso dosylarını nasıl kaldırırız onuda anlatsaydın iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  7. win xp çalışmıyor

    YanıtlaSil