BT Öğretmenleri Okulda Nasıl Kurs Açar?

Bt Öğretmenleri de diğer öğretmenler gibi Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme Ve Yetiştirme Kursları kapsamında kendi okulunda kurs açabilmektedir. Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme Ve Yetiştirme Kursları kapsamında öğretmenlerin kurs açabilmesi için gerekli şartları sıralarsak;

1) Öğretmenler 40 saate kadar kurs açabilme imkanına sahipler. Yani 20 saat dersi olan bir öğretmen 20 saate kadar kurs açabilir. Öğretmen diyelim ki haftada 30 saat derse giriyorsa 10 saate kadar kurs açabilme imkanına sahip olacaktır.


NOT: Maaş karşılığını dolduramayan öğretmenlerin kursta verdikleri ders saati 15 saat den düşüldükten sonra hesaplanır. Çünkü ilk olarak öğretmenin 15 saat olan maaş karşılığını doldurması gerekmektedir.

2) Öğretmenler kurs ücretlerini Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında kurs saatlerine göre gündüz veya gece katsayısı ücretinden alacaklardır.

3) Kurslardan 5,6,7,8 sınıf öğrencileri yararlanacaktır.

4) Kurslar Ortaokul/imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde bulunan derslerden veli ve öğrenci talebine göre açılacaktır.(Kısaca BTY dersinden de kurs açabileceksiniz.

5) Bu kurslar Örgün Ve Yaygın Eğitimi Destekleme Ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılıyor. Kısaca bu kurslar ortaokullarda mem üzerinden liselerde ise halk eğitim üzerinden açılıyor.

6) Ders içeriklerini oluştururken ise öğrencilerin derste çok iyi kavrayamadığı konuların eksikliklerinin giderilmesi ve konuların pekiştirilmesi üzerine oluşturulacaktır.

7)Kursların açılma saatleri için öncelikli olarak hafta içi ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve yarıyıl tatillerinde açılacaktır (İhtiyaç halinde yaz tatilinde de açılabilecektir). 

Dönemlik olarak açılması halinde: Ekim-Şubat; Mart-Haziran ayları arasında bir dersten en az 36 saat Yıllık olarak açılması halinde: Ekim-Haziran ayları arasında bir dersten en az 72 saat olacaktır. Kurslar günlük saat 22:00’ a kadar devam edebilecektir. 

Hafta sonu kursları en fazla 8+ 8 saat olacaktır.

8) Kursun açılabilmesi için en az 10 öğrencinin en fazla 25 öğrencinin başvurması gerekmektedir.


BT Öğretmenleri Kurs İçin Gerekli Evrak ve Dökümanlar







0 yorum:

Yorum Gönder