USB İle Nasıl Format Atılır(Resimli Anlatım)

USB ile format atmak işleri çok ama çok kolaylaştıran bir yöntem arkadaşlar. Aşağıda daha önce yazdığım yazımda elimde olan format cd si içerisinde olan verileri USB belleğe alarak format atma işlemini yapmıştım. Ama gelen sorulardan  birisi de

elimde bir İSO dosyası var bunu nasıl format USB si yaparım 

şeklinde olunca bu yazıyı güncellemek istedim.

Son zamanlarda CD okuyucusu olmayan bilgisayarların ve Fatih Projesi ile okullara kurulan akıllı tahtalara format atmak için USB ler kullanılmaya başlandı. Yine CD/DVD sürücüsü bozuk olan bilgisayarlara format atmanın tek çözüm yolu USB ile format atmak diyebilirim.

USB ile format atmak çok kolay bir yöntem. Google'da aramalar yaptığınız zaman bir çok yöntem ile karşılaşma durumunuz var. Benim kendi kullandığım yöntemi anlatıyorum hemen. Şu an sorunsuz bir şekilde USB ile format atıyorum ve hiç bir sorun olmuyor.


USB ile format nasıl atılır?

1) Aşağıda yer alan yöntem ile CD içerisinde yer alan herhangi bir işletim sistemini USB belleğe alırız

1) İlk olarak Winto Flash programını indiriyoruz. Google'da arama yaparak bu küçük programa çok kolay bir şekilde ulaşabiliriz.

2) Daha sonra format CD ya da DVD mizi sürücümüze yerleştiriyoruz. Bilgisayarımızın CD/DVD 'yi okuduğundan emin olduktan sonra, Winto Flah programını çalıştırıp Task > New diyoruz...


Resimim büyütmek için üzerine tıklayınız

3) Açılan listeden sizin için en uygun olanı seçiniz. Ben WİN7 için yaptığımdan dolayı resimde seçili olanı seçiyorum.



4) Bu adımda ise Create diyoruz ve karşımıza gelen ekrandan gerekli olan seçimleri yapıp Run dediğimiz zaman çok kolay bir şekilde USB mizi format için hazır hale getiriyoruz. Bu adımları uyguladığınız taktirde çok kolay bir şekilde USB ile format atabilirsiniz. 



2) Aşağıda yer alan yöntem ile İSO şeklinde olan bir işletim sistemini USB belleğe alırız ve format atarız.

1) İlk olarak İSO TO USB isimli programı internetten indirin arkadaşlar. Oldukça küçük bir program zaten.

2) Programın kurulumunu yaptıktan sonra ise çalıştırın karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. 


Yukarıda yer alan görselde BROWSE kısmına tıklayarak indirmiş olduğunuz iso dosyasını seçiniz daha sonra ise USB DRİVE kısmından usb belleğinizi seçiniz son olarak file system kısmını FAT32 seçerek BURN butonuna basınız bir kaç dakika sonra elinizdeki iso dosyası bootable bir USB belleğe dönüşecektir.

Ayrıca WinSetupFromUSB programı ile de bir usb belleğe bir den fazla işletim sistemi de kurabilirsiniz. Nasıl yapıldığı ile ilgili detayları bilisimciruh.com/2015/01/winsetupfromusb-program-ile-multiboot adresinden öğrenebilirsiniz. Örneğin benim usb belleğimde hem win 7 hem win 8 hem win 10 bulunmakta ve kolay bir şekilde bir çok bilgisayara format atabilmekteyim :)
    Yorum Yap

1 yorum:

  1. ortak bu usb ile format atarken akıllı tahta kısıtlamalarından dolayı sorun çıkar mı. denetim masası bile kısıtlı

    YanıtlaSil