Deep Freeze Programı Nedir Ne İşe Yarar

Deep Freeze programı çok önemli bir programdır. Özellikle BT labaratuarlarında ve internet kafe gibi yerlerde en sık tercih edilen ve olmazsa olmaz programların başında Deep Freeze gelmektedir.

Özellikle BT labaratuarlarında öğrenciler bilmeden bilgisayarlara yazılımsal olarak çeşitli zararlar verebilirler ya da internet ortamından çeşitli virüsler bilgisayarlar bulaşabilir. Bunları önlemek ve bilgisayarları korumak için en kullanışlı programlardan biri Deep Freeze programıdır.

Deep Freeze Programı Kurulumu

Deep Freeze programını kurmak da diğer programları kurmak kadar kolaydır. Set up ile ileri ileri diyerek kolay bir şekilde programı bilgisayarımıza kurduktan sonra ilk açılışta bizden herhangi bir şifre istemeyecektir. Ama programda kesinlikle şifre konulması gerektiğini düşünüyorum. ŞİFRENİZİ KESİNLİKLE UNUTMAYIN ÇÜNKÜ BİLGİSAYARINIZA FORMAT ATMAK ZORUNDA KALABİLİRSİNİZ. Deep Freeze şifresi unutulursa çeşitli yöntemler ile şifresini kırabilirsiniz ama benim denediğim hemen hemen hiç bir yöntem şifreyi kıramadı. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa yorum formundan yöntemini bizimle paylaşabilirler.


Deep Freeze programında yukarıda yer alan resimdeki kısmı yani ayar kısmını açmak için hemen görev çubuğunda yer alan ikona elimiz SHİFT tuşunda basılı tutarak tıkladığımız zaman bu ekran karşımıza gelir. Bu ekranda yer alan menülerin görevleri ise aşağıdaki gibidir.

Boot Frozen: Deep Freeze programının aktif olduğu seçenektir. 

Boot Thawed on Next: Deep Freeze programını kaç kere başlattıktan sonra aktifliğinin biteceğini belirtir. 

Boot Thawed: Bu kısım ise deep freeze aktiflikten çıkarır.

Deep Freeze Programı Bilgisayardan Nasıl Kaldırılır?

Deep Freeze programını bilgisayarımızdan kaldırmak için ilk olarak Deep Freeze'in aktiflikten çıkmış olması gerekir. Yani Boot Thawed seçeneğinin seçilmiş olması gerekmektedir. Daha sonra ise Set up dosyamız ile aynı kurulum yapar gibi ileri ileri dediğimiz zaman karşımıza UNİNSTALL seçeneği çıkacaktır. bu seçeneğe tıkladığımız zaman deep freeze programı başarılı bir şekilde bilgisayarımızdan kaldırılmış olacaktır.

Aklınıza takılan soruları yorum formundan paylaşabilirsiniz.
    Yorum Yap

1 yorum:

  1. hmm peki şöyle bi program var mı bilgisyara format attım nası geri döncek

    YanıtlaSil