SSL Nedir? SSL Hatası Nasıl Çözülür?

SSL Nedir?

SSL adeta internette gezerken bizim güvenliğimizi sağlayan bir bekçidir. Secure Socket Layer kelimelerinin kısaltması olan SSL'nin Türkçe karşılığı ise güvenli soket katmanı anlamına gelmektedir. Netscape tarafından geliştirilen SSL form gönderilerindeki ve internet üzerinden alışverişlerde bizim güvenliğimizi sağlayan en önemli yardımcılardan biridir.

İnternet üzerinden yapılana alışverişlerde SSL sayesinde transfer edilen bilgi karşı tarafa bu sistem sayesinde şifrelenerek gönderilir. Bu şekilde başka kişilerin sizin bilgilerinize ulaşmaları engellenmiş olur. Web tarayıcınızın hemen köşesinde bir kilit resmi olur ayrıca https ile güvenliğinizin sağlandığını görebilirsiniz.



SSL Hatası Nedir?

SSL hatası genellikle sitelerde yer alan güvenlik durumundan dolayı hata verebilir. Son zamanlarda SSL hatası ile çok fazla karşılaşılmakta. Bunun sebebini forumlarda ve sosyal medyada araştırdığımız zaman karşımıza yeni çıkan internet kanunu diyebiliriz. Bu kanun ile birçok internet sitesi güvenliğinizi tehdit edebilecek site olarak görülmektedir. Yasaklı sitelere giriş için kullandığınız programlar, değiştirdiğiniz DNS sunucuları yeni yasaya göre güvenlik tehdidi olabilir. Bunun yanında bilgisayarınızdan kaynaklı saat tarih ayarları, virüsler bu hatayı almanıza sebep olabilir.

SSL Hatası Nasıl Çözülür 

1- Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarlarını kontrol edin ve tarih saat ayarlarınızı düzeltin. Hatta BİOS ile ilgili bir sorununuz bile olabilir.

2- DNS ayarlarınızı otomatik olarak algıla şeklinde yapın.

3- Tarayıcınızın proxy ayarlarını otomatik konuma getirin.

4- İnternet geçmişinizi temizleyin.

5- Virüs taraması yaptırın. (Hiç üşenmeyin Combofix ile bile tarayın :)

6- Bilgisayarınızda Ultrasurf vb. (yasaklı sitelere giriş programları) varsa kaldırın.

Bu çözüm yollarından proxy ayalarının değiştirilmesi biraz zor gibi. Choreme tarayıcısında Ayarlar > Gelişmiş Ayarlar > Ağ > Proxy Ayarlarını değiştir kısmından Açılan Internet Özellikleri iletişim kutusunda Yerel Ağ Ayarları'nı açtıktan sonra "Ayarları otomatik olarak algıla" onay kutusunun işaretlenmiş olduğundan emin olun. Bu işlemleri yaptıktan sonra  SSL hatasının gitmiş olması gerekir

Sizin bildiğiniz başka bir yöntem varsa yorum formundan paylaşırsanız çok sevinirim.


0 yorum:

Yorum Gönder