Scratch Konusunu İşlerken Hangi Kaynakları Kullanıyorum?

Merhabalar arkadaşlar. Özellikle son zamanlarda Bilişimci Ruh facebook sayfasına oldukça sık mesajlar geliyor. Gelen mesajlar içerisinde en çok sorulan soru ise; algoritma ve scratch konusunu anlatırken nasıl bir yol izlediğim. Geçen günlerde paylaştığım çocuklar için kodlamaya nasıl başlanmalı başlıklı yazımda nasıl bir yol izlediğimi anlatmıştım. Bu yazımda ise hangi kaynakları kullandığımdan bahsetmek istiyorum. Çok uzun bir yazı olmayacak merak etmeyin sıkılmayacaksınız :)

Scratch ile ilgili genelde kendi çalışmalarımı ve kaynaklarımı hazırlamaya çalışsam da buna bazen zaman el vermiyor. Hal böyle olunca ister istemez insan yazılı bir kaynağa ihtiyaç duyuyor. Benim kullandığım kaynaklar çok fazla değil aslında sadece bir kaç kitap. Şunu da belirtmek istiyorum. Burada ismini vereceğim kitapların reklamını felan da yapmıyorum arkadaşlar. Aldım kullandım ve memnun kaldığım için sizler ile bunu paylaşmak istedim. Alıp almamak kitaplardan konu işlemek sizin karar vereceğiniz bir durum.

Arduino öğrenmeye başladığımda kullanmaya başladığım kaynaklar yukarıdaki ve aşağıdaki kitaplar arkadaşlar. Çeşitli video eğitim setleri ile de destekleyerek temel bilgileri edinerek çeşitli arduino uygulamalarını yaptım. Neler yaptığımı merak edenler BURAYA bakabilirler. Ayrıca yazılı içerik arayanlar da BURAYA bakabilirler.





Okulda ve kursta scratch konusunu anlatırken yukarıda yer ala kitaplardan faydalanıyorum genelde. Ayrıca kendimin hazırladığı çeşitli çalışma kağıtlarını da öğrencilerime dağıtıyorum. Ufak tefek uygulamalardan sonra ise proje ağırlıklı gidiyoruz. Son olarak da artık öğrenciler kendi projelerini geliştirmeye çalışıyorlar.

5 ve 6.sınıf öğrencilerim ile aslında çok güzel uygulamalar yapıyoruz. 7 ve 8.sınıfta da derslerimiz olsa artık öğrencilerim ile arduino ile robotik projeler geliştirmek istiyorum ama dersimiz 7 ve 8.lerde olmadığı için bu mümkün olmuyor. Kodlama konusunda oldukça yetenekli olan öğrenciler dersin devamı olmadığı için maalesef körelip gidiyor. Umarım ilerleyen günlerde derslerimiz daha fazla sınıf düzeyinde zorunlu hale gelir de öğrencilerimize gelecek yılların dili olan kodlamayı daha çok öğretebiliriz.

Benim söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Umarım sizlere iyi bir fikir verir.

0 yorum:

Yorum Gönder