Format Attık Ya Sonra?

Format atmak bilişim teknolojileri öğretmenleri ve BTR görevlendirmesi görevinden bulunan öğretmenler için kaçınılmaz bir durumdur. Format atmak aslında çok zor değil. Format cd nizi bilgisayarınıza takarsınız ve BİOS'tan başlatma kısmını CD yaptığınız zaman format atma işlemi başlamış olur.

CD sürücüsü bozuk olan bilgisayarlar için de USB ile format atabilirsiniz. USB ile nasıl format atılır bu yazımda anlatmıştım isterseniz bakabilirsiniz.

Format attıktan sonra en zor işlemlerden biri de şüphesiz sürücüleri tanıtmaktır. Özellikle çoğu bilgisayarda ekran kartı sürücüsünü bulmak zaman alabilir. Sürücüleri bulmak için bilgisayarınızın marka modelini yazabilirsiniz ve bilgisayarınızın markasının sitesinden gerekli olan sürücüleri indirebilirsiniz.(Tabii ki bu yöntem diz üstü bilgisayarlarda geçerli) Format atacağınız bilgisayar eğer masaüstü bir bilgisayar ise sürücüleri bulmak biraz daha zahmetli oluyor. Eğer masaüstü bilgisayarda bulamadığınız sürücüler olursa, ana kartın marka ya da modeline göre arama yapmanız gerekecektir. Anakartınızın marka ve modelini öğrenmek için de kasayı açıp anakartınızın marka ve modeline bakmanız gerekecek.



Yukarıdaki yöntem ile bigisayarınızın marka ve modeline göre kolay bir şekilde sürücülerinizi bulabilirsiniz.

Format attıktan sonra işinize yarayacak önemli bir sitede kesinlikle devid.info sitesi. Bu sitede yer alan arama kısmına sürücünüzün donanım kimliğini yazarak sürücünüzü yine çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Format attıktan sonra kesinlikle bu siteyi kullanmanızı tavsiye ederim.

Yine format attıktan sonra sürücüleri tanıtmak için kullanılan çeşitli programlarda var. Ben bu programları daha önce pek kullanmadığım için burada bahsetmeyeceğim. Ama bu programı kullanana arkadaşlar varsa, yorum formundan bizleri bilgilendirirlerse çok sevinirim.

Format attık ve sürücüleri de tanıttık peki ya sonra ne olacak? Gerekli olan programları bilgisayara yüklememiz gerekiyor. Bunun içinse ninite.com sitesini tercih edebilirsiniz. Çok kolay bir şekilde tek tık ile bir çok programı bilgisayarınıza aynı anda kurabilirsiniz.

Benim bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Yazı çok fazla uzun olup can sıkmasın diye kısaca anlatmaya çalıştım. Aklınıza takılan yerleri yorum formundan sorabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemler dışında fikirleri olanlar varsa yorum formundan katkıda bulunabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder