Bilişim Teknolojileri Dersine Yön Veren 8 Bilişimci

Bu yazıyı yazmak için gerçekten çok uzun süredir bekliyorum. Her gün bir şey çıktı ve yazı çok gecikti. En sonunda bilişim teknoloji dersine yön veren gerçekten müthiş, fedakar, cefakar öğretmenlerimizden bahsedeceğim. Kendilerinin bir çoğuyla tanışmışlığım olmamasına rağmen çok saygı duyuyorum. Kendilerine gerçekten ne kadar teşekkür etsem azdır. Biliyorsunuz ki bilişim teknolojileri alanına gerek MEB gerekse okul idareleri tarafından çok önem verilmiyor. Son yıllarda MEB tarafından gerçekten bir şeyler yapılmaya çalışılıyor.


Kurulan kodlama ve robotik atölyeleri sayesinde bir şeyler değişmeye başladı. Tabii ki yeterli mi? Kesinlikler yeterli değil. İlk olarak bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin ders saatinin artması ve her kademede ZORUNLU olması gerekiyor. Eğer bunlar gerçekleşmezse maalesef sanayi devrimini kaçırdığımız gibi Endüstri 4.0 devrimini de kaçıracağız.

Endüstri 4.0, geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir. Eğer bu projede geri kalırsak şu an dünyaya hükmeden diğer ülkelerden geri kalacağımız kesin. İşte endüstri 4.0 ve STEM eğitimini okullarında uygulayan, gerektiğinde kendi cebinden öğrencilerine materyal alan, bilişim teknolojileri eğitimini öğrencilerine vermek için tüm şartları zorlayan ve bilişim teknolojileri alanına gerçekten tüm gücüyle hizmet eden 8 bilişim teknolojileri öğretmenini sizlerle paylaşmak istiyorum. Burada ismi olmayan mutlaka bir sürü arkadaşımızda elbette vardır. Ama kendilerini tanımadığım için paylaşamıyorum. Onlara da her ne kadar tanımasam da bilmesem de çok teşekkür ederim. Her şey ülkemiz, çocuklarımız için. Bilişim demek gelecek demek.

1) Abdullah Birol 

Abdullah hocam yüz yüze tanışıp sohbet etmek istediğim gerçekten değer verdiğim bir insan. Kendisi ile telefonda defalarca konuştuk. Kendisi çok sıcakkanlı ve yardımsever birisi. Bana ilham verdiği için kendisine çok ama çok teşekkür ederim. Özellikle okulunda yaptığı arduino, mbot ve kodlama çalışmaları başta bana ve diğer bilişimcilere örnek oluyor. Kendisini saygı ile selamlıyor ve yeni projeleriyle bizlere ilham vermesini temenni ediyorum. Ayrıca Abdullah hocamın bir de projelerini paylaştığı Youtube kanalı var. Kanala abone olarak birbirinden güzel ve kaliteli robotik projeleri takip edebilirsiniz.

2) Habib Ocak 

Habib Ocak hocamı nasıl anlatsam gerçekten bilemiyorum. Kendisi aslen sınıf öğretmeni olmasına rağmen bilişim teknolojileri alanına gerçekten çok hakim. Ne zaman başım sıkışsa yardıma hazır. O kadar aktif birisi ki inanamazsınız. Çekmiş olduğu dys eğitim videoları, e-müfredat videoları, meb web, meb e-posta gibi bilgileri bize sunan bir görsel eğitim sitesi ile de gerçekten çok kişiye yardımcı olmuştur ve bu yardım sadece video çekerek de olmuyor. Geçenlerde outlook kurulumu ile yaşadığım bir sorunu hiç üşenmeden uzak bağlantı yaparak çözdü. Müthiş bir insan : ) Ayrıca Habib Ocak hocamında bir youtube kanalı var isterseniz orayı da bir inceleyebilirsiniz. Kendisine başarılar diliyorum. Allah razı olsun her zaman yardımcımız oluyor.

3) Kemal Antepli 

Saygı duyduğum gerçekten çok sevdiğim ama bir türlü yüz yüze tanışma şansım olmayan Bilişim Öğretmenleri Platformu yöneticisi Kemal Antepli. Kendisi ile 2012 yılından beridir tanışıyorum. Tanışmamız ise Bilişimciler Buraya grubu vardı eskiden orada olmuştu. Kısaca bilmeyenler için Kemal Antepli kardeşimden bahsetmek isterim : ) Kemal Antepli anteplidir : ) Kendisi fanatik Galatasaray taraftarıdır ayrıca Bilişimci Ruh domainin ilham kaynağıdır. Bilişim öğretmenleri platformunda gerek atama, gerekse bilişimcilerin sorunları üzerine sürekli etkinlikler düzenleyen bu etkinlikleri organize eden süper bir insandır. Bu emekleri için her zaman saygı duydum ve ömrüm boyunca da duymaya devam edeceğim.

4) Hasan Ersoy 

Hasan Ersoy hocam çok aktif, güler yüzlü ve çalışkan bir hocamdır. Özellikle yapmış olduğu kitap okuma etkinlikleri, robotik kodlama çalışmaları çok dikkatimi çekiyor. Ayrıca İnstagramda da sınıf kitaplığımız isimli güzel ve kaliteli bir sayfası da var. Takip etmenizi şiddetler öneririm. Son zamanlarda ise e-twinning ile ilgili harika paylaşımlar yapıyor. Aslında bir gün güzel bir yazı ile şu e-twinning nedir, e-twinninge nasıl başvuru yapılır detaylı bir anlatım yapsa hiç de fena olmaz : ) Eğer bilişim teknoloji alanıyla ilgili nasıl çalışmalar yapmalıyım, neler yapmalıyım diye düşünüyorsanız kesinlikle takip etmeniz gereken kişilerden birisidir Hasan Ersoy. Ayrıca okullarında boş bir odayı idareden teslim almışlar ve içerisine maker dergileri ve çeşitli yayın evlerinin kitaplarını koyup zengin bir kütüphane haline getirmişler. Yine arduino malzemeleri de bu oda içerisinde muhafaza ediliyor. Bu odada istekli olan öğrenciler hem çalışma yapabiliyorlar hem de istedikleri maker kitabını okuyabiliyorlar. Daha bitmedi :) Hasan Ersoy hocamızın gerçekleştirdiği 20 kişilik inavasyon ekibi ile Tübitak 4006 bilim fuarı çalışmaları ve etwinning projeleri de yürütülüyor. ve bu öğrencilere özel tasarlanan tişörtler ile öğrenciler okulun belirli bir gününde okula geliyorlar. Diğer öğrencileri güdülemesi açısından gerçekten süper değil mi ? Hasan Ersoy hocamıza gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölüm adına müthiş çalışmalar yapıyor.

5) Yasemin Küçükyılmaz 

Yasemin hocam özellikle kodlama ve robotik alanında yaptığı çalışmalar ile süper ürünler ortaya çıkarıyor. Kendisi Kodlarsin Atölye Koordinatörü ve Eğitimeni olarak çalışıyor. Bu arada bahsetmeden edemeyeceğim Allah nazarlardan korusun 1 tane ikiz çocuğu ve çok tatlı maşallah nazar değmesin maker olan bir kızı var. Kendisinin başarılarının devamı dilerim. Bana ve diğer bilişim öğretmenlerine ilham verdiği için ne kadar teşekkür etsem azdır. Ayrıca Kodlama ve Robotik alanında da bir sayfası var hocamızın.

6) Caner Yıldız 

Caner hocamla hiç tanışıklığımız yok : ) Ne telefondan ne de yüz yüze. Kendisi ile sadece facebook da arkadaşız. Çalışmalarını inceliyorum ve takip ediyorum. Çok da taktir ediyorum. Umarım bizlere bu şekilde ilham vermeye devam eder. Çok teşekkürler hocam… Siz de Caner hocamı takip ederek bir çok projesini görebilir ve yararlanabilirsiniz.

7) Dilek Yılmaz 

Dilek hocamda gerçekten yapmış olduğu harika projeler ile bana ve diğer öğretmen arkadaşlarıma ilham veren öğretmenlerin başında geliyor. Yapmış olduğu mbot, scratch projeleri, arduino projeleri ile öğrencilere STEM eğitimi ve kodlama eğitimini çok kaliteli bir şekilde veriyor. Kendisine gerçekten çok ama çok teşekkür ediyorum. Bir gün Düzce’ye yolum düşerse Abdullah Birol ve Dilek Yılmaz hocamla mutlaka tanışmak isterim.

8) Tuçe Atak Meral 

Bilişim teknolojileri alanında gerçekten STEM eğitimi konusunda öğrencilerine kattıkları ile dikkatimi çeken ve bir o kadar taktirimi toplayan, çalışmaları ile bizlere de örnek olan Tuçe hocam çok değerli bir insan. Öğrencilerinizle yapılası projeler sunuyor. Arduino olan yatkınlığı ve bilgisi ile öğrencilere harika arduino projeleri yaptırıyor ve onları geleceğe hazırlıyor. Bizlere harika arduino projeleri sunana hocamıza da çok ama çok teşekkür ederim.

Yukarıda yer alan hocalarıma bir kez daha çok ama çok teşekkür ediyorum. Eğer bilişim teknolojileri alanı bir yerlere gelecekse sizlerin katkısı büyük olacak. Ayrıca yaptıkları çalışmaları bana göndermek isteyen arkadaşlarım facebook.com/bilisimciruh adresini ziyaret edebilirler. Elimden geldiğince müsait olduğum zamanlarda çalışmalarınızı gerek sayfada gerek sitede paylaşırım.

0 yorum:

Yorum Gönder