Mbot İle Engelden Kaçan Robot Nasıl Yapılır

Merhabalar arkadaşlar . Sizlere bu yazımda mbot ile engelden kaçan robot nasıl yapılır bundan bahsedeceğim. Ayrıca çalışma videosunu da ekleyeceğim. Arkadaşlar kodlarda özellikle geri gelme süresinde küçük bir değişiklik yapabilirsiniz. Videoda bir kaç noktaya dokundu. 0.30 saniye olan değeri 0.60 yaparsanız sorunsuz çalışacağını düşünüyorum. Kodlar kesinlikle öğrencilerin anlayacağı bir yapıda çok fazla karışık değiller.


Ayrıca mbot ile mesafe sensörünün kullanımını konusunda sıkıntılarınız varsa sizlere önereceğim yazıları okuyarak arkadaşlar bu eksikliklerinizi kapatabilirsiniz.




Mbot engelden kaçan robot kodlarının detaylarına bakalım. Yeşil bayrağa tıklandığı zaman arkadaşlar mesafe sensörü eğer 15 cmden küçük bir mesafe algılarsa 0.30 saniye siz bunu 0.60 yaparsanız daha iyi olacaktır geri gidiyor. Sonra sağa dönüyor 0.10 saniye kadar ve ileri gitmeye başlıyor. Eğer mesafe 15 cmden büyükse yani değilse kısmı devreye girdiği zaman ileriye gidiyor. 

Benim araç yavaş gidiyor :) Eğer siz daha hızlı bir şekilde gitmesini isterseniz arkadaşlar 100 değerini 255 olarak değiştirebilirsiniz. Umarım faydalı bilgilendirici bir yazı olmuştur. Site içerisinde diğer mbot ve mblock projelerini bulabilir, çeşitli etkinlikleri yapabilirsiniz arkadaşlar..

GÜNCELLEME:,
Yukarıda yer alan ilk kod ufak tefek hatalı çalışıyor. Daha stabil çalışan kodu ekledim.


0 yorum:

Yorum Gönder