En Çok Tercih Edilen Programlama Dilleri Hangileri?

Programlama ya da diğer ismiyle kodlamanın önemi her geçen gün artarken biz de sizlerle en çok tercih edilen programlama dilleri hangileri bunlarla ilgili bilgiler vermek istedik. Bu konu ile ilgili bilgisayar bilimi dersi ya da bilişim teknolojileri algoritma ve kodlama konusuna geçmeden önce bu bilgiler öğrencilere verilirse güzel olur diye düşünüyorum.

Programlama dillerinin popülaritesi üzerine sürekli ve güncel raporlar yayınlayan TIOBE (The Importance of Being Earnest) de yine bir rapor yayınladı ve bu rapora göre de Java zirvedeki yerini daha da sağlamlaştırarak yoluna tüm hızıyla devam ediyor. Javanın bu kadar çok bilinir olmasındaki bir sebep de kesinlikle Android platformlar için yapılan uygulamalarının bir çoğunun bu dil ile yapılması.

C ve C++ dilleri ise hemen Java'nın ardından geliyor. Ayrıca Python da halen popüler olan diller arasında kendisine yer buluyor. Lise de yer alan bilgisayar bilimi dersinde de öğrencilerimiz bu dili öğrenmeye başladılar. Ayrıca Kur 2 kapsamında öğrencilerimize Java dilini de gösterme şansımız var.

Tüm herkesin bildiği PHP ise son yıllarda popülerliğini kaybetse de halen web master dünyasında en çok tercih edilen diller arasında kendisine yer bulmaya devam ediyor. Yine C# programlama dili de özellikle otomasyon programları hazırlanırken kullanılmaya devam ediyor. Tabii ki bu bilgilerin 2018 yılı için geçerli olduğunu unutmayalım :) Liste her an değişebilir.

En Çok Kullanılan 10 Programlama Dili

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda ise en çok tercih edilen 10 programlama dili ise aşağıdaki gibi oluşmuş arkadaşlar.

1)Java

2) C

3) C++

4) Python

5) C#

6) Visual Basic .NET

7) PHP

8) JavaScript

9) Delphi

10) Ruby

Yayınlanan raporun tamamına ise BURADAN ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder