Ortaokul Öğrencileri İçin En İyi Kodlama Araçları

Merhabalar arkadaşlar bu yazımda sizlere çocuklara kodlama öğretmek amaçlı hazırlanan uygulamalar hakkında bilgiler vereceğim. Elimden geldiğince bildiğim tüm platformlar ile ilgili bilgiler bu yazıda olacak :) Özellikle ortaokulda ve ilkokullarda (özel okullar genelde) çalışan arkadaşlar için en iyi kodlama araçlarını derledim. Hemen hemen hepsi ücretsiz olan bu uygulamalar ile öğrencilerinize kodlama öğretmeye başlayabilirsiniz.

En İyi Ücretsiz Kodlama Araçları





Kodla Büyü ile bu yıl tanıştım arkadaşlar. Kodris alt yapısı kullanılarak hazırlanan Kodla Büyü platformu ile 5,6,7,8 ve 9.sınıf öğrencileriniz ile kodlama çalışmaları yapabilirsiniz :) 

2) Code.Org

Özellikle ilk defa kodlama yapacak öğrencileriniz için code.org sitesi gerçekten çok güzel. Özellikle Angry Birds ve Minecraft kodlama etkinlikleri kesinlikle 5.sınıf öğrencileri için biçilmiş kaftan diyebilirim. Eğer kodlama dersine ilk defa başlıyorsanız mutlaka bu site ile başlamanızı tavsiye ederim.

3) Silent Teacher

Bu site ise arkadaşlar daha çok 7,8.sınıf öğrencilerine kodlama anlatmak için kullanılabilir diye düşünüyorum. Tabii ki ve 5,6.sınıf öğrencileri içinde kullanılabilir ama seviye olarak sanki 7,8.sınıflar için daha uygun gibi görünüyor.

4) Compute It

Eğer derste farklı bir çalışma yapmak isterseniz bu sitede yer alan uygulamalar tam da size göre.

5) Tospaa.Org

Bilgisayar olmadan kodlama yapmak isteyenlerin kullanabileceği bir platform arkadaşlar.

6) Tyler

İçerisinde arkadaşlar bir çok oyun var ve öğrencileri oyun oynadıklarını sansada kodlama ve algoritma konusunda kendilerini geliştiriyorlar. Oyunları oynadıkça kazandıkları puanlarla daha zorlu bölümleri oynamaları mümkün arkadaşlar.

7) Code Hunt

Java ve C# dillerini öğreten çok kullanışlı bir oyun arkadaşlar. Öğrencilerinizle bol bol kodlama etkinlikleri yapabilirsiniz.

Sizlerle elimden geldiğince bildiğim kodlama sitelerini paylaşmaya çalıştım arkadaşlar. bunlara ek olarak Scratch programı da var. Bunu zaten yazmaya gerek bile duymadım ayrıca daha önce paylaştım kodlama uygulama örneklerini de imkanlar dahilinde derslerde kullanabilirsiniz.

8) Code For Life

Ücretsiz kodlama araçlarından birisi olan code for life sitesi içerisinde kapsamlı bir kodlama platformu yer almaktadır. Ve öğretmenler için etkileyici bir kaynağa sahiptir. Öğrencilerine kodlama öğretmek isteyenler için gerçekten güzel bir kaynak diyebilirim.

9) Microsoft MakeCode

Ücretsiz kodlama araçlarından birisi de microsoft tarafından sunulan make code platformu. İçerisinde yer alan çok güzel uygulamalar var. Microbit, minecraft, lego gibi bir çok kodlama etkinliğini make code sitesi içerisinde bulabilirsiniz.

10) Machine Learning for Kids

Son zamanlarda bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından sıklıkla kullanılan bir ücretsiz kodlama platformu arkadaşlar. Öğrencilerimize basit bir şekilde makine öğrenmesi yani yapay zeka uygulamaları yapabilirsiniz.

Yapılan çalışmaları otomatik olarak scratch ya da python kodlarına da dönüştürülebilmektedir.

11) Google CS First

Diğer bir kodlama platformu ise Google tarafından bizlere sunulan cs first. İçerisinde farklı uygulamalar var. Ücretsiz kodlama platformları içerisinde kendisine yer buluyor. Deneyebilirsiniz.

12) Made With Code

Öğrencilerinizle eğlenceli bir kodlama çalışması yapmak isterseniz Make with code sitesi içerisinde yer alan uygulamalarda gerçekten çok güzel. Özellikle 5 ve 6.sınıf öğrencileriniz ile zevkle yapabilirsiniz. Ücretsiz bir platform olarak hizmet vermektedir.




0 yorum:

Yorum Gönder