Bilişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Merhabalar arkadaşlar sizlere bu yazımda bilgisayar öğretmenlerinin hatta bilişim teknolojilerine gönül verenlerin mutlaka izlemesi gereken filmlerden kesitler sunacağım.

Hafta sonunda stres atmak için bu filmlerden bir ya da bir kaçını mutlaka izlemelisiniz diye düşünüyorum. Umarım sizler için seçtiğim filmleri beğenirsiniz arkadaşlar.

1) The Social Network — Sosyal Ağ

İsminden de anlaşılacağı üzere şu an hayatımızın büyük bir bölümünü kapsayan sosyal medyanın devi olan Facebook'un kuruluşunu anlatan harika bir film. Özellikle lisede görev yapan arkadaşlar uygun bir zaman diliminde öğrencilerinizle bu filmi izlemenizde büyük fayda görüyorum. Başından sonuna kadar nefes kesen bir film bence. Bu arada izlediğiniz filmler hakkında mutlaka sizlerden de yorumlar bekliyorum :)



2) Steve Jobs

Film bir biyografi filmi ve Apple markasının kuruluş sürecinde Steve Jobs'ın neler yaşadığını anlatıyor. Açıkça söylemek gerekirse ben filmi sevdim. Ayrıca İMDB puanı da 6,5. Hafta sonunda alanımızla ilgili bir film izlemek isteyen olursa kesinlikle tavsiye edebilirim.



3) The Founder

Hepimizin artık bildiği bir marka olan McDonald markası ile ilgili oldukça ilgi çekici bir film arkadaşlar. Ray, eşiyle birlikte mikro işlerini yürüterek hayatını sürdüren bir kişiydi ve bir gün mutlaka hayatını zengin bir kişi olarak devam ettireceğini düşünüyordu.

Ray, bir gün Kaliforniya’ya yaptığı ziyareti sırasında McDonald mağazasına rastladı. Ve bundan sonra hem firmanın hem de Ray ın hayatında çok farklı şeyler olmaya başladı :)

Ben bu hafta bu 3 filmi de izledim arkadaşlar. Oldukça beğendim mutlaka sizlerinde izlemesini isterim :) Şimdiden iyi seyirler :)


4) Ben Kimim (Who Am I)

Benyamin isimli bir bilgisayar sihirbazının gerçekten harika olan bir yaşamını anlatıyor. Oldukça etkileyici ve güzel bir film herkese şiddetle tavsiye ederim :)


5) Gattaca

Son zamanlarda izlediğim en güzel bilim kurgu filmlerinden birisi. Özellikle anton ve vincent arasında yer alan hikaye çok güzel :) Kesinlikle izlemeniz gereken filmler içerisinde yer alıyor diye düşünüyorum.


6) Silikon Vadisinin Korsanları

Silikon vadisinin korsanları filmi Bill Gates ve Steve Jobs arasındaki rekabeti ve Microsoft firması ve Apple markalarının nasıl doğduğunu anlatan oldukça güzel olduğunu düşündüğüm bir film. İzlerken gerçekten çok mutlu olduğum filmler içerisinde diyebilirim


0 yorum:

Yorum Gönder