Öğrenciler için Klavye Etkinliklerim

Merhabalar arkadaşlar. Öğrencilerimle derste çeşitli etkinlikler yaparak ders işlemeyi seviyorum. Klasik olarak öğretmen merkezli bir eğitim yerine öğrencilerin daha aktif oldukları ve eğlenerek öğrendikleri bir ortamda öğrenmeler yaşamaları için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Şu sıralar bilişim teknolojileri ve yazılım dersi kapsamında öğrencilerimizle klavye kısayolları ve onparmak eğitimi ile ilgili dersler işliyoruz. Daha önceki burada yer alan yazımda çocuklar için on parmak programının birini tanıtmıştım.


Öğrencilerime özellikle on parmak klavye kullanımını öğretmek için çeşitli oyunlar kullanıyorum. Siz de çok iyi bilirsiniz ki 5 ve 6.sınıf öğrencileri oyun oynamayı çok seviyorlar. Özellikle bu oyunlarda kazanmak için uğraş veren öğrencilerimin çoğu on parmak klavye kullanımı konusunda birkaç haftada iyi yerlere geldiler. On parmak klavye kullanımına geçmeden önce de kesinlikle HotKey isimli uygulama ile öğrencilerinize çeşitli pratikler yaptırmanız sizler için faydalı olacaktır. Diğer konular ile ilgili çeşitli etkinlikleri de burada bulabilirsiniz. Öğrenciler oyunlar ile gerçekten dersleri daha iyi öğreniyorlar. Siz de dersleri nasıl işlediğinizi yorum formu ile belirtirseniz, diğer bilişimci arkadaşların ufuklarını açmada baya faydalı olacaktır.

Derste kullandığım etkinlikler;

http://www.sense-lang.org/typing/games/TR.php

http://www.m5bilisim.com/tr/on-parmak/hiz-testi/

Yukarıda kullandığım etkinlikler ile öğrencilerim ile çok zevkli ders işliyorum. Ayrıca öğrenciler gerçekten klavyeyi çok hızlı kullanmaya başladılar.

0 yorum:

Yorum Gönder