Yazıcı Paylaşımı Yaparken Şifre İsteme Sorunu ve Çözümü

Arkadaşlar merhabalar. Sizlere bu yazımda yazıcıyı ağda paylaşıma açarken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedeceğim. Bu yazıyı okuduktan sonra kolay bir şekilde yazıcınızı ağdaki diğer bilgisayarlar ile paylaşıma açabileceksiniz. Bu yazıyı neden yazmaya karar verdim :) Bugün bir okuldan arkadaşım aradı ve yazıcı paylaşımı yaparken şifre istendiğini söyledi. Arkadaşıma tarif etmesi baya bir zor oldu. Ben de buradan diğer arkadaşlarım da faydalansın diye yazmak istedim. Umarım herkes için faydalı olur. Ayrıca yazıcı ayarlama konusunda en çok sorun yaşanan durumlardan biriside "Yazıcı varsayılan olarak ayarlanamıyor " o konuyla ilgili yazıma da buradan bakabilirsiniz.



1) İlk olarak yazıcınızı kurulu bilgisayarda paylaşıma açın. Ayrıca güvenlik duvarını da mutlaka kapatın. Daha sonra denetim masası > Ağ ve paylaşım merkezinden gelişmiş paylaşım ayarları kısmına gelip oradan korumalı paylaşım kısmını da mutlaka kapatmanız gerekiyor. Bu ayarların aynısını paylaşımı yapacağınız bilgisayarda da aynı olacak şekilde yapınız.

2) Paylaşımı yapacağınız bilgisayara ise mutlaka yazıcı driverını kurun. Ayrıca iki bilgisayarında aynı ağda olduğundan emin olun. Mesela iki bilgisayarı da ev grubu içerisinde dahil edin.

Yukarıdaki ayarları yaptığınız taktirde yazıcı paylaşımı konusunda herhangi bir şifre isteme ya da farklı bir sorun ile karşılaşma şansınız yok :)

0 yorum:

Yorum Gönder